2014. január 14., kedd

Tojáspörkölt

Ez az étel végtelenül egyszerű, ám annál finomabb. 
Feltétként, vagy önmagában kenyérrel, vagy paleos bucikkal is tökéletes ebédre, vagy akár egy tartalmas reggelinek is, amitől délig garantáltan nem fogsz éhezni. 

Az eredeti recept Juditkától származik, én kicsit változtattam rajta, így ezt a változatot írom le nektek.

Hozzávalók:

6 db tojás, 20 dkg házi kolbász, 2 dl házi ketchup/vagy dobozos natúr sűrített paradicsom, 2 fej lilahagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 tk. libazsír


Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, majd a zsírt felmelegítjük, hozzáadjuk az előzőleg csíkokra vágott hagymákat és a feldarabolt kolbászt. Amikor már jól megpirultak a hagymák, feldaraboljuk a tojásokat, és hozzáadjuk ezt is. Felengedjük a ketchuppal, és pár percig még továbbfőzzük, majd elzárjuk, és ízlés szerinti körettel/kenyérrel fogyasztjuk.  

5 megjegyzés:

  1. Még nem ettem hasonlót, de az összetevők alapján szeretném!

    VálaszTörlés
  2. Hűha ezt én is nagyon szeretem. Legközelebb így fogom készíteni én ugyanis kolbászt eddig nem tettem bele. Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. Hű, ez nagyon tetszik, nagylányom a tojás okán, nagyfiam pedig a kolbász és a ketchup okán nagyon szeretné! :) El is fogom nekik készíteni! :)

    VálaszTörlés
  4. "pörkölt", de nincs benne pirospaprika?!
    szégyen, gyalázat! :P

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...