2014. február 12., szerda

Gyors gluténmentes zsemlécskék

Mai ebédünk disznótoros káposzta, és ehhez kellett nekem egy kis szénhidrát, hogy tutira jól lakjak estig. 
Ezért készültek Szafi receptötlete nyomán ezek a kis szépségek. 
Ebből a mennyiségből két darab jön ki, és nekem ez két napig elegendő is :D

Hozzávalók:

25 gr kókuszliszt, 30 gr tápiókaliszt, 1 ek. zabliszt, 1 nagy méretű tojás, 1 ek. kókuszolaj, 1/2 mk. só, 1 tk. útifűmaghéj, 1/2 mk. szódabikarbóna, 25 gr meleg víz
Tetejére: lenmag, szezámmag



Elkészítés:

A hozzávalókat kimérjük egy tálban, majd jól összedolgozzuk őket és két mini zsemlét formálunk belőlük. A tetejüket megszórjuk a magokkal, és előmelegített sütőben 190 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. 


Tipp: Aki nem fogyaszt zabot, az tegyen helyette bele 1 ek. tápiókalisztet még.




4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...