2014. február 21., péntek

Zabos bucik

Úgy döntöttem, hogy felteszem ennek a kenyérfélének a receptjét, mert annyira bejött a családnak, hogy most már csak ez készül. 
A dnk kenyér receptemből indultam ki, csak így legalább kicsit csökkenteni lehet vele a gluténtartalmat, és sokkal ízletesebb is, mint csak sima fehérlisztből készíteni.

Hozzávalók:

300 gr liszt, 200 gr zabpehely (porrá őrölve), 450 ml víz, 1 cs. szárított élesztő, 1 tk. só



Elkészítés:

A hozzávalókat egy nagyobb edényben kikeverjük, majd ha van 50 fok a sütőnkön, akkor beállítjuk rajta hőfokot és betesszük fél órára a tésztát, hogy megkeljen. Ha ilyen funkció nincs, akkor 1 órára melegebb helyen kelesztjük, letakarva.
Aztán egy tepsire sütőpapírt - én szilikon sütőlapot használok - helyezünk, majd egy-egy jó nagy evőkanálnyi adagot helyezünk a tepsire egymás mellé.
 Légkeveréses üzemmódban 200 fokon, alul-felül sütős üzemmódban pedig 220 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük őket. 

A képen látható bucikat ezzel a módszerrel készítettem, annyi különbséggel, hogy szilikonsütőformát olívaolajjal kikentem, és ezekben sütöttem meg őket.


12 megjegyzés:

  1. Ez annyira guszta, nagyon tetszik a recept, el is mentettem. De szerinted zabpehely helyett lehet zablisztet használni? Bár van zabpelyhem is, csak gondoltam, megkérdezem... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megpróbáltam úgy is, de azzal szerintem annyira nem lett tökéletes, ahhoz szeintem több víz kell, hogy jó állaga legyen. :)

      Törlés
  2. Jaj de jó recept. Remélem van még zabpelyhem, mert akkor holnap már sütöm is.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon klasszak lettek:) Nálunk is a zabos kenyér az egyik kedvenc és én is a sütőben szoktam keleszteni, mert ott egyenletes a hőmérséklet. Szép hétvégét nektek:)

    VálaszTörlés
  4. Na ezt én is ki kell próbáljam:)

    VálaszTörlés
  5. De egyszerű és nagyszerű! Szeretnék gyakrabban kenyeret sütni, csak idő... ehhez nem kell sok.

    VálaszTörlés
  6. De szuper, ezt én is kipróbálom! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon tetszik, viszem én is a receptet. :) Sajna nincs most szárított élesztőm, különben már nekiállnék! :)

    VálaszTörlés
  8. Lilla, szerinted a fehér liszt helyett használhatok tk tönkölylisztet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nyugodtan használhatod, ha elkészül, arról is küldj ám képet :)

      Törlés
    2. Köszi :) persze küldök!
      Reggel paillasse-t sütök, most a hűtőben csücsül :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...