Nagy kedvencem volt korábban is, így megpróbálkoztam elkészíteni a paleó verzióját ennek a finomságnak. Szerintem jól sikerült, egy próbát mindenképpen megér.
Hozzávalók:
Tészta:5 dkg gesztenyeliszt, 12 dkg szezámliszt, 3 dkg tökmagliszt, 1 ek. tápiókaliszt, 3 kis méretű tojás,
1,2 dl víz, 1 dl sertészsír, 1 mk. só,
1/2 mk. chiliszósz,
Tetejére:1 fej lilahagyma, 3 dkg kolbász, 3 dkg zsírszalonna, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek. zsír, 1 tk. kókusztej
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit robotgépben egyneművé dolgozzuk, majd szilikonlappal bélelt gáztepsire kenjünk a kapott masszát vékonyan. A tetejére rakjuk a vékonyra szelt hagymát, szalonnát, és a kolbászt, majd 190 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A tetejére elkészítjük a fokhagymás zsírt, amihez a zsírt felolvasztjuk, majd kikeverjük az átpaszírozott fokhagymával, sóval, és a kókuszkrémmel.
Pompost én is szoktam sütni, de a hagyományosat :-) Guszta lett amit sütöttél, biztosan így is finom.
VálaszTörlésÍrtad magadról, hogy szereted a várakat. Hétfőn tettem fel az Észak-Magyarországi blogomra Salgó várát, itt megnézheted, ha érdekel:
http://karpatutak4.blogspot.hu/2014/02/salgo-vara.html
De fent van ezen a blogomon már a Somoskői vár is, és felvidéki és lengyel várak is. A jobb oldali sávban könnyen megtalálod őket. Jó nézelődést, feltéve, ha van időd rá :-)
Köszi, meg fogom nézni!
TörlésNagyon finom lehet guszta! Micsoda változás van a blogodon új kép magadról , új blogruha.Tetszik !
VálaszTörlésKöszönöm Éva, most kicsit beleszerettem :D
TörlésA töki pompost nem lehet nélkülözni:-) Jól néz ki így is! A paleoban az élesztő sem megengedett?
VálaszTörlésGerdi, megengedett, csak a maglisztek nem kelnek meg, mivel nincsen sikér tartalmuk. Néha szoktam próbálkozni, jobb állagú lesz tőle az kenyérféleség, de igazából nem erőltetem :D
TörlésDE jól hangzik így is:) Kiválasztottam a recepteket, írtam emailt:)
VálaszTörlésKöszi Kati, visszaírtam, holnap küldöm a kérteket.
Törlés