Ez egy újabb olyan sütemény, amely régen nagy kedvencem volt, így már régóta gondolkodtam, hogyan lehetne változtatni rajta, hogy újra ehessem.
Én vajjal készítettem, ami kompromisszum, és kizárólag kis mennyiségben fogyasztom, de lehet gheevel, vagy szerintem kókuszzsírral is működik.
Hozzávalók:
Tésztához: 20 dkg aszalt szilva, 15 dkg darált mandula, 1 ek. cukormentes szilvalekvár, 1 tk. presszó kávé, 3 ek. por eritrit, 1 ek. kakaó
Krémhez: 10 dkg vaj/ghee, 1 ek. citromlé, 2 ek. poreritrit
Elkészítés:
Az aszalt szilvát botmixerrel pürésítjük, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk, és betesszük pihentetni a hűtőbe, amíg el nem készül a krém.
A krémhez a vajat/gheet alaposan kikeverjük a por eritrittel és a citrom levével, majd félretesszük.
Két folpack között kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra, majd a krémmel megkenjük a kinyújtott tésztát, és az alsó folpack segítségével feltekerjük szorosan a tésztát, és hűtőbe tesszük pár órára.
Tálalásnál ferdén szeljük.
A képeken lévő másik süti gesztenyegolyó, annak a receptjét nemsokára a Paleországon olvashatjátok. Ha elkészül a bejegyzés, hozok linket is hozzá.
A nem paleo változatot itt találjátok:
http://megfozlek.blogspot.hu/2012/02/kedvenc-keksztekercs.html
Ezzel a sok szilvával több mint csábító!!! :)
VálaszTörlésGuszták lettek így paleosan is :-)
VálaszTörlésMég sokáig kell diétáznod?