Egy klasszikus újraértelmezve. Régen rajongtam a fasírtért burgonyapürével.
Most újra elkészítettem tavaszra hangolva, burgonya, és gluténmentesen.
Hozzávalók:
Fasírthoz:
500 gr darált sertéshús,
2 tojás,
1 tojássárgája,
1 ek. útifűmaghéj,
3 ek. tápióka keményítő,
1 paleo zsemle (bármilyen megfelel, kb. muffin méretű került bele nálam),
1 tk. himalája só,
1 közepes fej hagyma,
frissen őrölt bors,
késhegynyi pirospaprika
Körethez:
4 nagyobb édesburgonya,
1 ek. darált medvehagyma,
ízlés szerint akinek belefér 1 tk. vaj/ghee
Elkészítés:
A fasírthoz a zsemlét beáztatjuk, a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd minden hozzávalóval jól összedolgozzuk. Egy őzgreincet kibélelünk fóliával, és sütőben kb. 45 percig sütjük alufúlia alatt 200 fokon, majd fólia nélkül további 10 perc alatt kissé megpirítjuk.
Amikor kihül, felszeleteljük.
A burgonyákat kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük, majd a vajjal/gheevel és az apróra vágott medvehagymával jól összetörjük, végül kevés himalája sóval megsózzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése