Már régóta szerettem volna hasonlót készíteni, de eddig az ilyen jellegű tésztáktól igencsak tartottam.
Hát azt hiszem ez az eddigi legjobb paleós süti amit készítettem, a tésztája kicsit ropogós, kellemes ízű, a töltelék finom túrós, senki nem mondja meg, hogy nincsen benne túró.
Hozzávalók:
Tésztához:
50 gr sűrű kókusztejszín, nálam cocomas
30 gr víz,
2 tk. foly. édesítő (helyette mehet eritrit),
1 közepes méretű tojás,
20 gr finomra őrölt mandula
35 gr kókuszliszt,
20 gr tápióka keményítő,
20 gr útifűmaghéj
Töltelék:
200 gr totu,
2 ek. házi cukormentes körtelekvár,
1 mk. fahéj,
1 tk. citromlé
Elkészítés:
A tészta hozzávalót kimérjük, jól összedolgozzuk, egy gombócot kapunk, amit két sütőpapír között kör alakúra nyújtunk. A töltelék hozzávalóit botmixerrel összeturmixoljuk, majd a tésztát 8 háromszögre vágjuk, és mindegyikre háromszög vastagabb részére kb. 1 ek. tölteléket helyezünk.
Feltekerjük a háromszögeket kívülről befelé, majd sütőpapíros tepsire helyezve kb. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Nyugodtan használjatok a töltelékhez bármilyen házi cukormentes lekvárt. Ha nem érzitek elég édesnek mehet bele egy kis eritrit. Kifolyni nem fog, mivel nem hagyományos túró, hanem tojásfehérje van benne. Ha tehéntúróból készítitek, tegyetek hozzá egy egész tojás. Külön felverve a fehérjét.
Tészta alapötlet: innen
Alapanyagokat pedig itt tudsz jó áron, egy helyről, kényelmesen beszerezni:
ahol egész májusban KEDVEZMÉNY jár a blogra látogatóknak az alábbi kuponkóddal: DÉWMEGFOZLEK -5%
Tészta alapötlet: innen
Nagyon finom lehet annyira guszta! Már annyira profin készíted ezeket a különleges édességeket!
VálaszTörlésNagyon fini lehet :)
VálaszTörlésSzépek lettek, és persze nagyon finomak is lehetnek :-)
VálaszTörlés