Nálunk igazi színes asztal lesz. Nyers, paleo, gluténmentes, és hagyományos ételeket felvonultató asztal lesz az idén :)
A kínálat:
füstölt tarja, sült hús, zabpelyhes fasírt szelet, csirketorta, sajttekercs,
nyers lilakáposzta-répa-narancs saláta,
zöldségek minden mennyiségben,
natúr diókrém, és házi natúr mogyorókrém, snidlinges tormás-túrókrém,
mascarpone habos gluténmentes répatorta,
bolti kalács, házi kalács, paleo buborék kalács,
kókuszkocka...
Szerintem ebből már mindenki tud válogatni ;)
Na de elsőként jöjjön a buborék kalács. Róla azt kell tudni, hogy nagyon finom, és édes. Én így szeretem. A kalács legyen édes, és jöhet hozzá a sonka, a tojás, vagy bármilyen sós feltét :)
Hozzávalók:
5 tojás,
50 gr gesztenyeliszt, (eredeti receptben 25 gr gesztenyeliszt, 25 gr makadámdióliszt)
5 ek. útifűmaghéj,
2 ek. eritrit,
1 cs. szárított élesztő,
1 ek. méz,
150 ml kókusztej (50 ml krém, 100 ml víz),
1 banán pürésítve,
(eredeti receptben 2 ek. zsiradék - nálam ez kimaradt, mert nem igényelte a tészta)
Elkészítés:
A kókusztejet, a mézzel, és az élesztővel összekeverjük, és rövid ideig hagyjuk magára. Addig a banánt pürésítjük, összekeverjük a lisztekkel, majd a tojást felverjük, és hozzáforgatjuk. Mehet bele a kókusztejes keverék, végül az útifűmaghéj.
Hagyjuk állni, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és a kizsírozott, kilisztezett (tápióka, vagy gesztenyeliszt) max 18 cm-es csatos tortaforma alját kirakjuk a gombócokkal.
Légkeveréses 165 fokos sütőben 45 percig sütjük. 20 perc után megkenjük egy felvert tojással, majd ha nagyon pirul lefedjük a tetejét zsírpapírral.
Forrás: Kunné Bea receptje Paleo, Büntetlen örömök
Nagyon jó lett :))
VálaszTörlésCsibe, nyuszi tarka-barka barikán a csengő rajta.
Küldünk nektek, hímes tojást , kölni vizet és áldomást.
Nárciszt a ház asszonyának, sonka, tormát az urának.
Velős csontot a kutyának. Áldott, békés ünnepet a háznak.