2014. május 30., péntek

Csokikrémes torta

Egy egyszerű hétköznap, egy egyszerű torta, mégis nagy siker :)

Könnyed krémmel középen, és csokiörvényes tejszínnel a tetején.

Jelentem, életem második tökéletes piskótája készült ;)

 

Hozzávalók:

Tészta:
4 tojás, 
80 gr cukor,
100 gr liszt,
1 késhegynyi szódabikabóna

Krém:
1 cs. csokoládépuding,
2 ek. cukor,
350 ml házi tej,
200 ml állati eredetű tejszín, 
80 gr étcsokoládé




Elkészítés:

A tésztához egy 20 cm-es tortaformában piskótát sütünk, 160 fokon légkeveréses üzemmódban 45 perc alatt. 
A krémhez a pudingot megfőzzük, kihűtjük, jól összedolgozzuk 50 gr étcsokoládéval, majd 100 ml felvert tejszínhabbal.

A tortát kettévágjuk, majd beletöltjük a krémet, majd a tetejét és az oldalát (na ez nálam nem lett tökéletes) bevonjuk a maradék felvert tejszínhabbal.
A torta tetejére a maradék 30 gr étcsokoládét villával eloszlatjuk tetszés szerint.


4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...