Egy igazán laktató, nagyon finom ebéd kerekedett ma mindösszesen pár hozzávalóból.
Hozzávalók (2 főre):
Húshoz:
6 vastag szelet csont nélküli tarja,
1 ek. natúr paradicsompüré,
1 ek. dijoni mustár,
1 tk. méz,
1 tk. fokhagymapor,
1 mk. himalája só,
kevés frissen őrölt bors
Chiliszószhoz:
5-6 szárított chilipaprika,
1 tk. erőspaprikapor,
1 tk. himalája só,
4-5 ek. natúr paradicsompüré,
2-3 ek. olívaolaj,
1 mk. korinadermag,
1 mk. római kömény
Salátához:
Lollo rosso, és fejes saláta
Öntethez: víz, ecet, édesítő, só
Elkészítés:
A húsokat a páccal egy éjszakán át a hűtőben érleljük, majd másnap grillserpenyőben magas hőfokon, rövid idő alatt megsütjük.
A chiliszószhoz, a koriandert és a római köményt szárazon felhevített serpenyőben megpirítjuk, majd az összes hozzávalóval aprítógépben egyneművé turmixoljuk.
A salátához ízlés szerint elkészítjük a levet, majd tálalhatunk is ;)
Nyammm... :P
VálaszTörlés