2014. június 2., hétfő

Élőflórás kókuszjoghurt eperrel

Újabb joghurt recept paleó módra.

Azt hiszem gyakrabban fog készülni. Nem mondom, hogy nem érződik rajta a kókusz, de így gyümölccsel tényleg nagyon finom!


Hozzávalók:

Joghurthoz:
500 ml kókusztej (nem tejszín!),
1 adag probiotikum,
1 ek. zselatin,
2 tk. citromlé,
2 tk. eritrit

Epres réteghez:
2 marék eper,
2 tk. citromlé,
2 tk. eritrit




Elkészítés:

A joghurthoz a tejet felmelegítjük, majd visszahűtjük langyosra. A zselatint feloldjuk kevés vízben, és forráspontig hevítjük. A feloldott zselatint, és a probiotikumot a langyos tejhez adjuk. Majd egy éjszakára (10-12 óra) bedunsztoljuk egy befőttes üvegben.
Másnap hozzáadjuk a citromlevet és az eritritet, és mehet a hűtőbe.

Az epres réteghez az epret, a citromlevet és az eritritet öszzeturmixoljuk, és fogyasztáskor ezzel rétegezzük a joghurtunkat.


Joghurt készítésről bővebben itt olvashattok:

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...