2011. november 11., péntek

Hagyma mánia

A hagymát hagymával is képes vagyok megenni, így az összes ételt amiben hagyma van, imádom. 
Ezt a szendvicskrém receptet már nagyon régóta készítem, mindig picit másképp. Hol tojással, hol anélkül de az biztos, hogy lilahagyma mindig van benne.

Mivel nem tartunk itthon felvágottat - csak és kizárólag finom házi kolbászokat, vagy májkrémet - ezért próbálok minél változatosabb szendvics feltéteket, krémeket készíteni azokból a hozzávalókból amiket a kamrában vagy a hütőben találok.

Ha vendégek jönnek és nem főtt ételt készítünk a párommal, hanem hidegtálat, mártogatósakat, vagy szendvicskrémeket akkor a menüben ez a krém teljesen biztos, hogy szerepel.

Friss házi kenyérrel tökéletes uzsonna vagy tízórai lehet belőle.

Tonhalkrém házi kenyérrel

Recept: 

2 aprított tonhalkonzerv, 2 fej lilahagyma, 2 tubus sajtkrém, 1 ek. mustár, 1 ek. majonéz, 1 kk. citromlé, pici só, bors

A lilahagymát apró kockára vágjuk, és összekeverjük az összes többi hozzávalóval és kész is...:-)

Ha van otthon friss tojás, akkor azt is nyugodtan lehet főzni hozzá és apróra vágva hozzákeverni a krémhez. 

Aki a lilahagymát és a tonhalat szereti, annak biztosan ízleni fog. Próbáljátok ki!

3 megjegyzés:

  1. Na ez is elkészült :) Én egy fej lilahagymával csináltam meg és még az is egy kicsit sok nekünk :) De nagyon finom! Este sütök hozzá kicsi zsemléket :)R.

    VálaszTörlés
  2. Hát igen mi imádjuk a hagymát...:) Várom a zsemlékről a véleményt...:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...