A mai süti az egyik új kedvencünk. Már több alkalommal megsütöttük, de mindig egy kicsit módosítunk rajta.
A fűszerek tökéletes kombinációja található meg ebben a finomságban, fahéj, gyömbér, vanília. Olyan igazi "karácsony" illat terjengett a konyhában a sütés közben.
A töltelék ezer féle lehet, de nekem a kedvencem a szilvalekvár, tényleg igazi téli hangulatú süteményünk lesz tőle.
Mézeskalács szívek, karácsonyfa díszek, adventi koszorú, forralt bor, és leginkább a család közelsége, nekem ezt jelenti a december. Nagyon ünnepi hangulatba kerültünk, már alig várom, hogy karácsony legyen.
Karácsonyi muffin
Mint a kis havas házikók
Várnak a sorsukra....
Recept:
31,5 dkg liszt, 22,5 dkg cukor, 1 cs. sütőpor, 3 tojás, 360 ml tej, 9 ek olvasztott vaj, 2 cs. vaníliás cukor, 1 ek. rumaroma, 1 kk. fahéj, 1kk. gyömbér, 1 kk. mézeskalácsfűszerkeverék, 1 citrom héja.
Szilvalekvár a töltéshez.
A nedves és a száraz hozzávalókat is összekeverjük külön-külön, majd összeöntjük a kettőt és jól kikeverjük.
A muffin tepsi mélyedéseit kivajazzuk - semmiképpen se rakjunk bele papírt, mert nem fog kijönni belőle a muffin - és negyedig megtöltjük a masszával.
Ezt követően mindegyikbe egy-egy kiskanál szilvalekvárt rakunk, majd a mélyedéseket teljesen megtöltjük.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
Én mini muffin tepsit használtam, így 38 db minimuffin lett belőle.
A tölteléket bátran variálhatjuk, csokoládéval vagy aszalt szilvával is nagyon finom lesz a végeredmény.
Ez a süti teljesen biztos, hogy szerepel majd nálunk a karácsonyi menüben. Próbáljátok ki!
Nagyon kedvesek, meghittek a bevezető sorok, így a szívből készült finomságok is melegséggel, boldogsággal hatnak ránk. És még nagyon finomak is!!!!!!!!
VálaszTörlésKöszi...:)
VálaszTörlésLilla! Ez is isteni! Tegnap este sütöttük, ma már egy darab sincs :( A család az aszalt szilvás változatra szavazott, ugyanis a lekváros kifolyt az aljára :) Nálunk is szerepelni fog karácsonykor a sütik között. Sőt addig még párszor biztos! :)Ügyes vagy nagyon ! :) R.
VálaszTörlésLegközelebb én kipróbálom, egyben őzgerincben sütve, és áfonyaszósszal. Karácsonyi hangulathoz szerintem még inkább illik.
VálaszTörlés