Ma vendégeket vártunk, úgy, hogy nagy volt a sürgés-forgás a konyhában. A párommal csupa újdonságokat próbáltunk elkészíteni, így kicsit izgultunk is, hogy jól sikerüljön minden.
Szerintem a gyümölcs és a hús párosítása tökéletes kombináció, legyen szó bármilyen húsról és bármilyen gyümölcsről.
A gyümölcshöz, főleg a szőlőhöz és a körtéhez nagyon illik a sajt. Az én nagy kedvencem a camembert sajt, képes vagyok bármilyen formában megenni.
Szóval a körte, a szőlő és a camembert adott volt, és hát ugye a finom fehérbor...Így hát a főételhez az említett hozzávalókon kívül már csak húst kellett választani. Olyat ami elég szaftos. A választás így a sertéskarajra esett.
Mindezekből a hozzávalókból pedig rántott göngyölt karaj lett camembert sajttal és körtével töltve.
A kísérő pedig fehérboros szőlő és szerecsendióval ízesített tejszínes krumlipüré volt, mivel szerintem nagyon harmonizálnak az ízeik egymással.
Hát mondanom sem kell hatalmas sikert aratott, úgy, hogy többször fogunk készíteni más-más töltelékkel.
Göngyölt rántott karaj camembert sajttal és körtével töltve
Recept: (4 főre)
húshoz: 12 szelet hosszú karaj, 1 nagy körte, 1 camembert sajt karika, tojás, zsemlemorzsa, liszt
fehérboros szőlőhöz: 1 nagy fürt szőlő, fél üveg finom fehérbor, nagyon kevés édesítő
krumplipüréhez: 1 kg burgonya, 3 dl tejszín, 1 ek vaj, szerecsendió, só
Amíg a krumplit feltesszük főni, addig elkészítjük a húsokat a következőek alapján:
A húsokat vékonyra klopfoljuk, a camembertet apró kockákra vágjuk, a körtét pedig apróra felkockázzuk, és feltesszük egy kevés vízzel főni, hogy megpuhuljon.
Majd ha elkészült akkor elkezdhetjük a göngyölést.
A húsok két szélét visszahajtjuk ahogyan a képen is van. Ez segíti elő, hogy ne jöjjön ki sütés közben a töltelék. Majd a rövidebbik oldalánál kezdve feltekerjük, és félretesszük amíg a többi is elkészül.
Érdemes a panírozás és a sütés előtt elkészíteni a köretet, és a szőlőt, a hús sütését pedig a legvégére hagyni, mivel ehhez kb. 8 perc kell, így ha elkészül már tálalhatunk is.
A húsok panírozásánál úgyanúgy járunk el mint ha hagyományos rántott húst csinálnánk, majd bő olajban kisütjük őket.
A szőlő szemeket fél üveg fehérborban feltesszük főni, és amikor puhára főtt akkor vesszük le a tűzról. Nem kell szétfőzni, mert így nem zavaróak benne a magok.
A krumplipüréhez pedig összetörjük a krumplit, majd tejszínnel és vajjal lágyítunk rajta, és a legvégén fűszerezzük. Szerecsendiót bőven adhatunk hozzá, nagyon jó ízt ad neki.
Nem egy öt perces recept, de higgyétek el megéri!
Igazolhatjuk, hogy nagyon finom volt az ebéd!
VálaszTörlésKöszönjük Lillácska és Adorján
Köszönjük...:)
VálaszTörlésIsteni volt...
VálaszTörlésTényleg ízkavalkád!:)
VálaszTörlés