2013. június 13., csütörtök

Spenótos omlett zöldséges csirkemellel - paleo

Hoztam mára egy nagyon könnyed, mégis laktató és tartalmas ebédet, amit mindenkinek szívből ajánlok kipróbálásra...:) 

A Patrícia most már nagyon sok féle ételt megeszik és eddig semmire nem finnyáskodott, nagyon jó evő. A spenót is nagy kedvence, és mivel van bőven már most a fagyasztóban előszeretettel fogyasztom én is...:)

A spenótos omlettet akár reggelire, vagy vacsira is ehetjük, de így köretnek is első számú. Ezzel a mennyiséggel annyira jól laktam, hogy majdnem nehezemre esett már bármit enni utána.  


Hozzávalók (1 főre):

1 nagyobb csirkemell (nálam 170 gr), 20 gr koktélparadicsom, 30 gr brokkoli, 100 gr spenót, 3 tojás, só, bors


Elkészítés:

A csirkemellet nagyobb csikokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A paradicsomot és a brokkolit apróra vágjuk. A brokkolit félig megfőzzük. A húst  - én zsiradék nélkül kerámia serpenyőben - szép pirosra sütjük, majd amikor már majdnem elkészült, hozzáadtjuk a paradicsomot és a brokkolit is. Ezt követően a spenótot megfőzzük, majd kissé megturmixoljuk, úgy, hogy azért még valamennyire darabos maradjon. A serpenyőbe visszahelyezzük, és hozzáadjuk a felvert tojásokat. Ha megsült az omlett alja óvatosan megforítjuk és egy-két perc alatt a másik felét is készre sütjük. Négy felé vágjuk, majd tálalunk...:)



Egy adag: 61 gr fehérje, 15,9 gr zsír, 5,44 gr szénhidrát, 413,6 kalória

6 megjegyzés:

  1. Én is készítettem már spenótos omlettet, igaz kicsit kevesebb hozzávalóval, de nagyon finom, tudom:)

    VálaszTörlés
  2. A spenótot mi is szeretjük, de én csak főzeléknek szoktam készíteni. Guszta lett a tiéd! Jó is az, ha az ember lánya mindent megeszik :) Az én lányom is kiskorában "mindenevő" volt, aztán ahogy múlt az idő, ez egyre jobban változott :)

    VálaszTörlés
  3. Ez a paleo-tányér nekem is jöhet! ;-) Képzeld, én gyerekkorom óta nem ettem spenótot, de amikor Veronikám akkora lett, hogy főzhettem neki krumplival - rájöttem, hogy milyen finom és azóta is rendszeresen főzöm, sőt mindkét lányom kéri! Csak a férjemet nem sikerült meggyőznöm....;-D

    VálaszTörlés
  4. Már kislány koromban is a spenót volt a kedvencem:) Nagyon szemet gyönyörködtető már a látvány is, elfogadnám most vacsorára:) Szép hétvégét kívánok nektek:)

    VálaszTörlés
  5. Spenótot ritkán eszünk, de annyira guszta ez az étel, hogy kedvet kaptam kipróbálni! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...