2014. október 20., hétfő

Tej,tojás, és cukormentes piskóta alap

Már régebben készült ez a tortaalap, de mindig elfelejtem feltölteni. Pedig tényleg egyszerű, és olyan egyszerű, és nagyon-nagyon finom piskóta lesz belőle, hogy tényleg érdemes kipróbálni, akkor is, ha nem rendelkezünk semmilyen allergiával, csupán elfelejtünk hazavinni tojást ;)
Szénhidrát csökkentet, cukor, tojás, és tej nélküli recept :D

Hozzávalók:

200 gr DW sütőliszt/vagy hagyományos liszt,
150 gr eritrit,
1 lapos ek. ecet (10%),
5 ek. kókuszzsír,
100 ml víz,
1 tk. vaníliapor,
2 citrom leve,
1 csapott tk. sütőpor,
1 csapott tk. szódabikarbóna



Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Addig kell keverni, amíg csomómentesen összeáll.
A tésztát egy 24 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.(Tűpróba!)
 
TIPP: Én vaníliapudinggal és gyümölcsökkel töltöttem meg, de bármilyen tölteléket készíthetünk hozzá. Vagy kakaó, víz, és kókuszzsír keverékével is meglocsolhatjuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...