2015. június 28., vasárnap

Paradicsomos tepertőkrém, olívás bucival

Egy tartalmas reggelihez tökéletes választás ez a buci. A paradicsomos tepertőkrém pedig egyszerűen fenséges. Ebből belaktok, szerintem délutánig nem lesztek éhesek :)


Hozzávalók:

Olívás bucihoz:

1 1/4 csésze nyílgyökérliszt,
1/4 csésze kókuszliszt,
1,5 tk. ,
1/2 csésze olívaolaj,
1/2 csésze meleg víz,
1 tk. gluténmentes sütőpor (elhagyható)
1 tojás felverve


Paradicsomos tepertőkrémhez:

1 marék tepertő,
1 nagyobb paradicsom,
2 ek. majonéz (házi: 1 tojás, 2 dl kókuszzsír, 1 mk. mustár, 1 csipet só, 1 csipet xilit, 1 mk. citromlé botmixerrel összedolgozva)



Bucik elkészítése:

A bucihoz külön-külön összekeverjük a száraz, és nedves hozzávalókat. Majd az egészet összedolgozzuk. A massza állaga függ a lisztektől is. Mivel nekem kissé folyós maradt, ezért különböző szilikon formákba töltöttem őket (kb. 4 nagyobb bucihoz elegendő). 
Majd kb. 35-40 perc alatt készre sütjük őket. 

Hőfok: 220 fok
Üzemmód: Légkeveréses
Sütési idő: 35-40 perc

Tepertőkrém elkészítése:

A hozzávalókat késes aprítóban összedolgozzuk, majd a frissen kisült bucikkal tálaljuk.

A bucik alapötlete innen: Paleospirit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...