2011. november 28., hétfő

A gyümölcsök ha találkoznak

Ma töltöm az első napomat itthon. Megkezdődött a "hosszú szabadságom", és persze a félévi vizsgákra történő felkészülés. Így most kicsit rá is érek meg nem is. Úgy döntöttem, hogy ma valami nagyon finom meglepetés ebédet fogok készíteni, kicsit ünnepit, de olyat amihez tutira minden hozzávaló van itthon, és nem kell átmennem a boltba. 
Sokat nem kellett gondolkodnom, mert van egy kedvenc ételem, amit mi minden karácsonykor elkészítünk, persze kicsit másként mint most.
Rajongunk a gyümölcs-hús párosításáért, így ebben az ételben is van gyümölcs bőven.

Aszalt szilvával és camembert sajttal töltött rántott karaj
ribizlis almával és barackos rizzsel

Recept: (2 főre)

Húshoz: 4 szelet karaj, fél karika camembert sajt, 6 szem aszalt szilva, só, bors
                tojás, liszt, zsemlemorzsa, szezámmag

Almákhoz: 2 nagyobb alma, 4 ek. ribizli lekvár, víz, édesítő

Rizshez: 1 cs. zacskós rizs, barack konzerv

Az almákhoz egy edénybe vizet engedünk, és édesítőt teszünk bele. Az almákat meghámozzuk és félbevágjuk, a magházat kikaparjuk és az édesítős vízbe tesszük, és kb. 15 percig fedő alatt főzzük. Majd 1-1 ek. lekvárral megtöltjük tálalás előtt.

A húsokat kikloppfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd apróra vágott sajttal és aszalt szilvával megtöltjük a szeleteket. Ahogyan egy korábbi bejegyzésemnél is írtam, a húsokat felgöngyöljük, majd óvatosan bepanírozzuk őket. Bő, forró olajban 10 perc alatt készre sütjük.

A barackos rizshez annyi teendőnk van, hogy a rizst kifőzzük - én egy hagymát dobok a rizs vízébe, hogy jobb íze legyen - és hozzáadjuk az apróra vágott barackokat.

Kb. 40 perc alatt mindennel elkészülünk.



Látványos, ízletes és nagyon különleges ételt kapunk. Karácsonyra is ajánlom annak aki nem megszokott ételt szeretne készíteni.

Jó étvágyat hozzá!

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...