2013. december 30., hétfő

Töpörtyűs-kolbászos pogácsa

Szilveszterre készült pár finomság, köztük ez a pogácsa is :)

Szerintem érdemes kipróbálni...

Hozzávalók: 

15 dkg darált mandula, 7 dkg szezámmag, 5 ek. nyílgyökérliszt/ vagy 7 dkg darált mandula még, 2 ek. olvasztott sertészsír, 5 dkg töpörtyű, 5 dkg kolbász, 1 tk. só, 1 mk. pirospaprika, 3 pici tojás


Elkészítés:

A hozzávalókat egy edénybe rakjuk, és botmixerrel egyneművé dolgozzuk, majd összegyúrjuk, és egy sütőpapíros tepsibe diónyi gombócokat helyezünk a masszából. A tetejüket szezámmaggal szórjuk meg.
180 fokon légkeveréses programon - vagy 190 fok alul-felül sütés - 20 perc alatt készre sütjük. 




4 megjegyzés:

  1. Már a neve is nassolásra csábító, töpörtyűs is, kolbászos is! :) BUÉK Nektek! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek és a hozzávalókat elnézve nagyon finomak is lehetnek! :) Boldog Új Évet! :)

    VálaszTörlés
  3. Finom lehet a pogácsád! Jó szilveszterezést és boldog új évet neked és kedves családodnak!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...