2012. január 9., hétfő

Új év, új szokások

Ami azt illeti sosem szoktam szilveszter éjjelén fogadalmakat tenni, mert szerintem ha valaki egyszer elhatároz valamit, akkor ha van ereje hozzá be is tudja tartani, ha pedig nincsen akkor hiába a nagy szavak. Nekem az étkezés terén két vagy inkább három olyan rossz szokásom is van, amin az idén igyekszem változtatni. Az első problémám a reggeli, vagyis inkább az, hogy szinte sosem reggelizem, így ebédidőre már nagyon éhes leszek, és meglehetősen nehezen kezdek bele bármibe is. 
A problémám igazából az, hogy nehezen veszem rá magam egy finom és egészséges reggeli elkészítésére, inkább ha megéhezem, gyorsan megeszek egy szelet kenyeret - persze fehéret. 

Most viszont elhatároztam, hogy igyekszem minél változatosabban étkezni reggelente, és ezeket meg is írom, hátha vannak még páran akik hasonló "cipőben" járnak, mint én.

Szóval jöjjön az első nap reggelije:
Aszaltszilvás-mézes zabpehely

Az ötlet tulajdonképpen onnan indult, hogy egy régi osztálytársamon keresztül, aki egyébként az egyik kedvenc blogom, az Urban:Eve szerzője, megismertem az Activia új programját. Amelyre ha jelentkezel, két héten keresztül naponta küld neked négy témakörben - szépség, életmód, gasztro, és fittnesz - a tippeket. 
Nekem nagyon megtetszett, és az ott található ötleteket, saját ízlésemhez igazítom, és ezeket is beleépítem a napjaimba...

Szóval, visszatérve a mai reggelihez, egy nagyon gyorsan elkészülő, energiadús, finom ötlelet hoztam.

Hozzávalók: 3 ek. zabpehely, 1 ek. mandulalapocska, 2 db aszaltszilva felkockázva, 1 ek. méz, 2,5 dl zsírszegény tej

A hozzávalókat egy müzlis tálkába öntjük, majd a tejet hozzáadjuk, és elfogyasztjuk...:) 



Látjátok ennyire egyszerű, és máris jobban indul a nap...:)




2 megjegyzés:

  1. Tetszik az ötlet.
    Gratulálok a blogodhoz! Jövök még. ;)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, és az is biztos, hogy én is gyakran meglátogatlak Téged, mert a Te blogod is nagyon tetszik...:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...