2012. január 24., kedd

Őszibarackos clafoutis

A hétvégén készült pizzához nem használtam fel túl sokat az őszibarack konzervből, ezért ki kellett találnom, hogy hogyan fogom hasznosítani a többi részét. 
Valami olyan tésztájú süteményt szerettem volna, ami másnap is ugyanolyan kellemesen lágy marad mint amikor elkészült. Azért gondoltam a clafoutisra, mert több blogon is olvastam, hogy annak az állaga kissé pudingszerű, és így rossz nem lehet. 
Így elkészítettem a saját verziómat, és tényleg olyan mintha sült pudingot ennénk. Nagyon elnyerte a tetszésünket, szóval más gyümölcsből is el fogom készíteni, az tuti!


Egyszerű, gyorsan elkészül, és még gyorsabban el is fogy...:)

Recept: 

1 konzerv őszibarack (nálam kb. a 3/4-e lett felhasználva), 6 dkg liszt, fél cs. sütőpor, 6 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 4 tojásfehérje, 2 dl tejszín

Egy pite forma alját kivajazzuk, majd az apró darabokra vágott barackot beleszórjuk. 
A cukrokat a tojásokkal és a tejszínnel alaposan összedolgozzuk, majd a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadagoljuk apránként.

A piteformába öntjük a masszánkat és 180 fokon (gáztűzhely 3-as fokozat) 30 perc alatt készre sütjük. 



Ha kihült, szeletelhetjük, és a tetejét porcukorral és reszelt csokival szórjuk meg. 

Érdemes kipróbálni nyáron minden féle friss gyümölcsből is, cseresznye, meggy, eper, ribizli...:)

27 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet!:)Én erdei gyümölcsöset készítettem már.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg finom volt, gyorsan elkészül, csak sajnos még gyorsabban fogy is. Legközelebb én is valami bogyós gyümölcsből készítem...:)

      Törlés
  2. Érdekes recept!Én zöldségfelfújtakat készítek hasonló módon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még sosem próbáltam édesen és sósan sem. Így nagyon finom volt, szóval biztosan jó lehet zöldségesen is, csak nálam azoknak a zöldségeknek a száma amit megeszek, elég korlátozott....:( De majd kiötlök valami finomat...:)

      Törlés
  3. Tetszik ez a recept. Egyszerű, és bármilyen gyümölccsel finom lehet. Mentem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki, próbáld ki tényleg nagyon egyszerű, és hát nálunk csak azt érte meg amíg kijött a sütőből és kihűlt, de azt is csak azért mert a párom dolgozott, így volt ideje kihűlni...:)

      Törlés
  4. Ha egyszerű és gyorsan kés van és még gyümölcsös is, akkor tuti, hogy én is nagyon tudnám szeretni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki, tényleg nagyon egyszerű és nagyon gyümölcsös...:)

      Törlés
  5. Nagyon guszta!!! Szeretem és már többféle gyümölccsel sütöttem. Ez a recept más mint az enyém, nagyon tetszik.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Örülök a látogatásodnak...:)

      Törlés
  6. Hüha de jol néz ki, és olyan jól is hangzik. Nekem is ki kell próbálni. Nálunk sem fog sokáig tartani:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki Emi, csak ajánlani tudom!

      Törlés
  7. Mi is nagyon szeretjük, bár én inkább bogyós gyümölcsökből szoktam készíteni. De barackkal is nagyon finom lehetett!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A bogyós gyümölcsöt én is jobban szeretem, de most a barackot kellett felhasználni, így sem volt rossz...:)

      Törlés
  8. Lilla azt hiszem ezt viszem is mert nagyon finomnak, egyszerűnek és aránylag diétásnak tűnik!! Tuti megsütöm, most a szigorított napjaim alatt, lehet a cukrot kicserélem valami kevésbé hizlalóra!! Köszi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is xilittel készítettem, és a liszt mennyisége sem túl sok. Talán a befőtt helyett mirelit gyümölcsből, vagy télen is kapható gyümölcsből készítve még kevesebb kalória...:) Úgy, hogy csak bátran. A diétád pedig nagyon tetszik, kezdek barátkozni a gondolattal...:)

      Törlés
  9. Én is az ilyen puha, pudingszerű sütiket szeretem (nem szeretem, ha túl száraz vagy morzsás egy sütemény). Szóval ezt a sütit azt hiszem fogom használni (és szuper, hogy lehet alakítani az aktuális gyümölcsökhöz is, vagy amilyenhez épp kedvünk van). Köszi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen. Nálunk is a pudingszerű sütik a nyerők, még másnap is tökéletesek...:)

      Törlés
  10. Nagy kedvencem, bár még barackkal nem ettem. De állati jól néz ki!

    VálaszTörlés
  11. Szerintem így barackkal is nagyon finom volt...:)

    VálaszTörlés
  12. Van felbontott barackbefőttem, és eszembe jutott, hogy nálad láttam ezt a barackos pudingszerű finomságot... jöttem, hogy mentsem a receptet és elkészítsem (talán holnap). Viszont kérdezni szeretném, hogy a piteformád hány cm-es átmérőjű. Az enyém 25 cm-es, remélem a Tied is hasonló és akkor egy az egyben elkészíthetem így. Köszi a választ, majd jövök! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont 25...:) Nyugodtan mehet, egy az egyben...:) Várom, hogy sikerült...:)

      Törlés
    2. Oké. :) Remélem sikerülni fog, ha már így "beharangoztam", hogy megsütöm... ;-)) Viszont örülök, hogy Te is 25 centis formában sütötted, így legalább nem kell átszámolnom a hozzávalókat. :)

      Törlés
  13. Szia! Ma akarom megsütni és csak érdeklődnék hogy a tojásfehérjét azt hova használod fel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fehérjéhez: http://megfozlek.blogspot.hu/2013/11/kokuszos-turogolyok.html
      Sárgájához:http://megfozlek.blogspot.hu/2014/01/tejes-kave-kicsit-maskent-laktoz-es.html
      Remélem ízleni fog. :)

      Törlés
  14. Köszönöm szépen a gyors választ :) Az egyik adag már sül is (meggyes) Szép hétvégét Kati

    VálaszTörlés
  15. Nagyon fincsi lett mind a kettő változat gyorsan el is fogyott :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...