2012. augusztus 25., szombat

Almás-pudingos - sütés nélkül

Már régóta szemeztem az almás-pudingos sütik variációival. Mindegyikkel egy gond volt, hogy valamilyen formában tartalmazott cukrot, vagy olyan alapanyagot, amelyet mostanában inkább kerülök a konyhában. Így végre megalkottam a saját verziómat, és szerintem nagyon jól sikerült. Bár nem egy mutatós darab, de annál finomabb.
 
Finom saját házi nyári almából, és saját babapiskótából...:)

 
Hozzávalók:
 
babapiskótához: 3 tojás, 4,5 dkg master mix és 4,5 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt - vagy csak simán 9 dkg liszt -, 5 dkg xilit
krémhez: 0,5 kg alma, 1 cs. vaníliás pudingpor, 5 dkg xilit, 1 dl víz, 1 citrom leve, fahéj
csokimázhoz: 4 ek. kakaó, 4 ek. xilit, 6 dkg vaj, 4 ek. víz
 
Elkészítés:
 
A babapiskótához a hozzávalókat összekeverjük, majd egy habzsákba töltjük a tésztát és sütőpapírra babapiskóta formát nyomunk. Én kb. 6 cm hosszúakat készítettem, így 40 db jött ki kb. 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréses üzemmódban félig nyitott sütőajtónál kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
 
A krémhez az almát lereszeljük, édesítővel, fahéjjal, és 1 citrom levével ízesítjük, majd a pudingport a vízzel simára keverjük és azt is hozzáöntjük. A tűzön pár perc alatt összefőzzük.
 
A mázhoz a kakaót és a xilitet a vízzel kikeverjük, majd összefőzzük. Amikor felforrt levesszük a tűzzől és belekeverjük a vajat.
 
Én kb. egy 15 cm hosszú és 5 cm széles edénybe helyeztem el a babapiskóták egy harmadát, majd arra került egy réteg krém, majd ismét babapiskóta, majd még egy réteg krém, és végül a babapiskóta. A tetejére pedig a csokimáz. Egy-két órára hűtőbe rakjuk, majd szelhetjük és fogyaszthatjuk is.
 
Aki vendégséget vár, legalább dupla adaggal számoljon...:)
 
És végül egy kép Dexterről, aki összetalálkozott a cementes zsákkal:

5 megjegyzés:

  1. A középső almát kérhetném:)sütiből pedig mind kettőt! Finom lehet nagyon:)

    VálaszTörlés
  2. Megkóstolnám! Dextert már hiányoltam, bár u.ezt a fotót már megmosolyogtam a fb-on is. Aranyos és huncut. :))

    VálaszTörlés
  3. A saját készítésű babapikótáért külön dicséret:-) Én keksszel készítettem valamikor hasonlót, de a te változatod sokkal finomabb lehet.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon kis ügyes vagy hogy sak. készítésű piskótát csináltál és még ilyen finom krémet is hozzá! Dextert nagy bitang lehet azzal a cementes orrocskájával!

    VálaszTörlés
  5. Köszi mindenkinek. Dexter tényleg elég bitang kutya, a Páromat sikerül minden nap valami rosszasággal meglepnie mire hazaér. Ha túl nagy a csend akkor gond van...:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...