2013. március 21., csütörtök

Őszibarackos pohárkrém

Mára egy nagyon egyszerű, gyors desszertet hoztam, amit olyan napokon is el tudunk készíteni, amikor ezer meg egy dolgunk van, de ennénk azért valami finomságot. Na ez pont ilyen. A hűtőben és a kamrában található dolgok felhasználásával készült...:)

Patrícia rengeteg időnket leköti, de ezt egy cseppet sem bánjuk...:) Most már nagyon oda kell figyelni rá, mert kerek négy hónaposan megfordult a hátáról a hasára, és azóta bőszen űzi az új tudományát, kiegészítve a hátra felé kúszással, így szinte két percre nem lehet magára hagyni, mert addig kúszik hátra amíg lehet...:) Mivel már régen volt fent róla itt kép, ezért egyet azért megosztok róla :), de először jöjjön a pohárkrém...



Hozzávalók: 

1 őszibarack konzerv, 2 dl tejszín, fél cs. detki zabálom keksz, holland kakaópor, fél doboz görög joghurt, édesítőszer


Elkészítés:

6 pohárra való kb. ez a mennyiség - de lehet 8 is kijönne...:) A poharak aljára egy-egy adag darált zabkekszet rakunk, majd a joghurtot kikeverjük kevés édesítővel, és a kekszekre adagoljuk. A barack felét pürésítjük, és ez lesz a következő rétegünk, majd jöhet egy-egy adag ismét a kekszből. A tejszínhabot alaposan felverjük és egy ek. holland kakaóport, és kevés édesítőt adunk hozzá. Jól kikeverjük, majd a kekszrétegre kanalazzuk. A tetejére apróra vágott barackot helyezünk, és megszórjuk a maradék zabkeksszel...:)

Egy adag kb: 233 kcal

És a kép a Patríciáról...:)





10 megjegyzés:

  1. Patrícia egy kis tündér azzal a mosolygós kis pofijával! Nem sokáig fog ott maradni nektek azon a kis játszóterén az biztos!:-) A pohárkrém nagyon guszta most jól is jönne egy kis kóstoló belőle!

    VálaszTörlés
  2. Kis tündér!!! Olyan jó dolog babázni, élvezd minden percét! A pohárkrémed meg csábító és tényleg gyorsan összedobható! :)

    VálaszTörlés
  3. Tündér kislányod van, nagyon édes! :) Visszasírom gyakran ezt az időszakot, élvezd ki minden pillanatát! :) A pohárkrém nagyon guszta, és tényleg egyszerűen, gyorsan elkészíthető! :)

    VálaszTörlés
  4. Kicsi angyalbogár:) Már sokat nőtt:) Nagyon tetszik a neve is.
    A pohárdesszerted pedig pont jó lenne most vacsira:)

    VálaszTörlés
  5. A pici lányod egy tünemény azzal a huncut mosollyal:) A desszerted is nagyon finom és tényleg praktikus rohanós napokra, nekem is jól esne most egy adag.

    VálaszTörlés
  6. De jó, hogy hoztál képet Patríciáról! Mosolygós kis tündérke, mosolyt csal mások arcára is!
    A pohárkém épp nekem való:-) Mostanában folyton ennék valamit, ami azért legyen édes!

    VálaszTörlés
  7. Fincsi lehet a pohárkrém! Tündér királylány! Nagyon aranyos, nekünk is ilyen játszó szőnyegünk volt, nagyon jók :)

    VálaszTörlés
  8. De kis tünemény a kis Patrícia. :o) Gondolom mellette örülsz, ha egyszerű dolgokat érkezel sütni-főzni. Viszont várom a kókuszkrémes torta receptjét is... :))

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, a kis tündér mellett tényleg nem unatkozom, de élvezem minden percét...:)

    VálaszTörlés
  10. De kis tündibündi ez a leányka!
    A pohárkrém pedig amilyen egyszerű, olyan finom!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...