2013. március 29., péntek

Sonkával-camemberttel töltött rétes pikáns szósszal

Ilyen sem mostanában volt, sós étel a blogon...:)
Húsvétra tökéletes, és még nyugodtan elkészülhet, mert nagyon gyors hidegtálra való, és tényleg mutatós...:)


Hozzávalók:

1 csomag réteslap (6 db-os), 1 cs. csirkemellsonka, 2 d. camembert karika, 1 ek. tejföl, 1 ek. olívaolaj, 1 ek. mustár, 1 kk. méz
tetejére: 1 tojás, szezámmag, lenmag



Elkészítés:

2 rúd lesz belőle, így egy rúdhoz, 3 réteslapot használunk. 
A tejfölt kikeverjük az olaj felével, és az adag felével megkenjük az első lapot. Majd a második laphoz a mustáros szószhoz kikeverjük a mustárt a fele olajjal, és a mézzel, majd ennek a keveréknek a felével kenjük meg a második lapot. Rárakjuk a harmadikat, és arra pedig ráreszeljük az egyik karika camembertet, majd a csirkemell sonka felével betakarjuk. Felhajtjuk a rétest, majd a tetejét a fele felvert tojással megkenjük, és magokat szórunk rá. 
A másik tekerccsel ugyanígy járunk el, majd a sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. 

6 megjegyzés:

  1. Ez csuda-jól hangzik és néz ki, hidegtálon valóban nagyon jól nézne ki! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ötletes, "húsvétias" finomság lehet :) Kellemes ünnepeket kívánok nektek!

    VálaszTörlés
  3. Ez tényleg jól néz ki és gyorsan megvan! És biztos finom!
    Nagyon kellemes békés, meghitt húsvétot kívánok a kis családnak!

    VálaszTörlés
  4. Nekem is kedvenceim a gyors dolgok, ez is tetszik! Boldog húsvétot!

    VálaszTörlés
  5. Jól hangzik, nagyon fincsi lehet és viszonylag egyszerűen el is készíthető! :) Kellemes, pihentető ünnepet Nektek! :)

    VálaszTörlés
  6. Egyszerű és fincsi... :P

    Szép Húsvétot kívánok Nektek! :))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...