2013. április 21., vasárnap

Könnyed vasárnapi ebédhez: Tejszínes-citromos csirkeleves

Sokat nem tévézem, ha igen akkor pár dolgot nézek meg benne: Barátok közt, néha egy-egy híradó, és főzős műsorok...:) Az információk nagy részét az internetről szerzem be inkább, és csak az esti órákban, miután a Patrícia elaudt, akkor kapcsolunk néha tévét. Főleg ilyenkor mikor már ennyire jó idő van kint.

Na szóval, de, hogy végre oda érjek a valódi mondandómhoz, valamelyik héten az egyik adón a Király Linda főzőcskézett de már csak a nevét hallottam a levesnek, meg azt, hogy kb. mik a hozzávalók. Mivel nagyon izgatta a fantáziámat, gyorsan másnap el is készült a saját verzióm.

Hát igazán üdítő, friss tavaszi, vagy lehet inkább már-már nyári leves.


Hozzávalók:

40 dkg csirkemell, 4 közepes szál répa, 3 burgonya, 1 fej hagyma, 1 nagy citrom, főzőtejszín,petrezselyem

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, kevés olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, amelyet, sózunk borsozunk. Ha kifehéredett a hús, hozzáadjuk a vékonyre szelt sárgarépát és a felkockázott burgonyát és felöntjük vízzel. Amikor a zöldségek megpuhultak, akkor kiszedjük a burgonya és a répa nagy részét, majd összeturmixoljuk, és visszaadjuk a leveshez. Hozzáadunk kb. 1-1,5 dl tejszínt, majd a végén egy citrom levét, és apróra vágott petrezselymet. A tálaláskor én adtam hozzá még mindenkettőnk tányérjába egy kevés reszelt citrom héját. Szerintem nagyon finom, próbáljátok ki...:)


5 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...