2013. április 20., szombat

Meleg cukkinisaláta - paleo

Íme egy nagyon gyors, egyszerű, és nagyon finom saláta. Aki szereti a cukkinit, annak bátran ajánlom. 
Ilyenkor én teljesen oda meg vissza vagyok a friss zsenge cukkiniért, amit már több féle módon kipróbáltam, de ez a mostani egy teljesen új kísérlet volt, amire a legújabb kedvenc műsorom a Jamie 15 perces kajái, adták az ihletet. 
Nagyon bírom, ahogyan főz, talán most már csak miatta, na meg Gordon Ramsay miatt nézem a Tv Paprikát, mert sajnos a kedvenc magyar szakácsaimat már nem nagyon látni...:(
Igaz arra már nem emlékszem, hogy nála hogyan készült a saláta, de az tuti, hogy volt benne egy jó adag chilipaprika. Na az enyémben nincsen, mert annyira nem rajongok a túlzottan erős ízekért, de mondjuk egy kis édes chiliszószt még lehet elbírt volna...:)

Na, de akkor lássuk:


Hozzávalók:

1 zsenge cukkini, 1 ek. balszamecet, 1 lilahagyma, pirított szezámmag, kevés só, bors, 1 ek olívaolaj


Elkészítés:

Az olívaolajon megfuttatjuk a lilahagymát, majd amikor már összeesett, akkor mehet rá a vékonyra szelt cukkini. Ráöntjük a balzsamecetet, majd megfűszerezzük a sóval, borssal. Kb. 5 perc alatt elkészül. A lényeg, hogy a cukkini még ropogós legyen. Pirított szezámmaggal tálaljuk.


Tipp: Aki nem követi a paleo diétát, annak a végén ajánlom, hogy egy jó nagy adag kenhető sajtkrémet adjon hozzá a tálalásnál, mert azzal valami mennyei...:)

5 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, jó is az a gyenge cukkini :)

    VálaszTörlés
  2. Imádom a cukkinit, minden formában:) Jamiet, meg a Ramsay-t is szeretem:) Paleós pont a tejtermékek miatt nem szeretnék lenni, de azért sok receptet kipróbálok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem tudnám elhagyni a tejterméket, de a többi része tetszik ennek a diétának...:)

      Törlés
  3. Nem követem ugyan a paleot, de ez a saláta akkor is nagyon finom lehet, még sajtkrém nélkül is! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...