2013. április 28., vasárnap

Paleo nutella

Az úgy van, hogy én kissé függő vagyok...mármint nutella függő, és hát mint tudjuk, abban aztán van minden, csak semmi olyan ami jót tesz az egészségünknek, és a testünknek...:)

Így hát már régóta szemeztem Pocak Panna nutellájával, és minimális módosítással, de végül nálam is elkészült. 
Méghozzá palacsintához ettük, ami szintén beleillik a paleoba, mivel semmi más nem szükséges hozzá, mint 2 tojás, és egy banán, ennyire egyszerű, de majd erre még visszatérek pár nap múlva. Most viszont itt az én verzióm nutellára:


Hozzávalók:

10 dkg törökmogyoró és dió vegyesen - kb. 7 dkg volt belőle a mogyoró - 2 dkg olívaolaj, 2 dkg kakaópor, 3 dkg méz, 20 ml víz, 1 rúd vanília magjai


Elkészítés:

A mogyorót kb. 10 percre 170 fokos sütőbe rakjuk, majd egy konyharuhába tesszük, és jól megdörzsöljük, hogy lejöjjön a héja, ha kihült akkor a dióval együtt kb. 8-10 percen keresztül aprítjuk a gépben, majd amikor már krémes állagú, akkor a többi hozzávalót is összedolgozzuk vele. A végén kis üvegbe töltjük és elfogyasztjuk...:) Akár magába is, vagy palacsintába, vagy kenyérre - persze aki paleos, annak paleo kenyérre - kenve...:)


A harmadik képen már a palacsintán látjátok, hát szerintem ennek nem lehet ellenállni...nutella, banán, és még palacsinta is, hmmm :)




8 megjegyzés:

  1. Isteni lehet én is tervezem, hogy készítek!! :) Egyre inkább azt érzem, hogy ezzel az étkezéssel nem maradok le semmiről! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is igy érzem, sőt azt is érzem, hogy sokkal gyorsabb és egyszerűbb bármit elkésziteni, mint hagyományos módon. Szeretem ezt a fajta étkezést, csak nekem egy kicsit azért nehezebb, mert én húst sem eszek. Lillával folyamatosan osztjuk meg egymással az ötleteket, és a recepteket. Én már sok féle kenyér receptet is kipróbáltam, és ami nekem legjobban izlett az egy mandulalisztes kenyér volt.

      Törlés
  2. Nagyon finom lehet guszta! Ráadásul még banán is hozzá ez aztán igazi nyalánkság!

    VálaszTörlés
  3. Szia! Nézz be hozzám, díjat kaptál :)

    VálaszTörlés
  4. De érdekes:) És arra a banános palacsintára nagyon kíváncsi vagyok.

    VálaszTörlés
  5. Finom lehet, én nem vagyok nutella függő, de a gyerekeim igen szeretik:) Ez a banános palacsinta nekünk nem jött be, régebben láttam a pinteresten, azonnal ki is próbáltam, de a család nem kér belőle.

    VálaszTörlés
  6. Úgy tűnik, ti teljesen átálltok a paleo étkezésre. A recepteket olvasgatva jónak látom.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta, mennyei lehet:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...