2013. július 15., hétfő

Néger kocka tortára formálva

A Párom két napja azt kérte, hogy legyen másnap az ebéd meggyleves, rántott csirkecomb, és jó lenne hozzá néger kocka, na meg enne egy kis máglyarakást is...:)
A meggyleves, és a rántott csirkecomb adott volt, na de a két édesség közül csak az egyikre vállalkoztam egyelőre...:)
Még szerencse, hogy emlékeztem rá, hogy Barbinál elkészült kétféle változatban is. Így én az egészségesebbet választottam, minimális változtatásokkal. 


Hozzávalók:

tészta: 4 dkg kókuszliszt, 2,5 dkg darált mandula, 6 dkg zabliszt, 1 dl kókusztej, 6 dkg zsír, 3 tojás sárgája, 3 ek. xilit, 1 ek. foly. édesítőszer, 2,5 dkg kakaópor, 1 kk. szódabikarbóna, házi baracklekvár
hab: 3 tojás fehérje, 3 ek. por xilit, 1 ek. foly.édesítő, 1 citrom leve
tetejére: csokireszelék


Elkészítés:

A tésztához a tojásokat kikeverjük az olvasztott zsírral, és az édesítőkkel, majd egy külön edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat. A végén összeöntjük őket, és jól összedolgozzuk. Egy 20 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt helyezünk, majd beleadagoljuk a tésztát, és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. A tetejét megkenjük baracklekvárral, majd elkészítjük a habot. 
A habhoz a fehérjéket az édesítővel és a citromlével gőz felett keményre verjük, majd megkenjük vele a tésztát. 
Majd 5 percre, 150 fokos sütőbe visszahelyezzük és rászárítjuk a habot a sütinkre...:)
Én csokimáz helyett most csokireszelékkel díszítettem. Ha valaki szeretne rá mázt, Barbi oldalán lévőt készítse el hozzá nyugodtan. 


Barbi itt is köszönöm a receptet, mindenkinek nagyon ízlett. 

6 megjegyzés:

  1. Szia! Hétvégén készítettem én is egészséges négerkockát, és isteni csokimázat készítettem xilitből, holland kakaóbók, minimális tejből és kókuszzsírból! :)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is készült már torta formában négerkocka, igaz nem egészséges változatban. Talán majd egyszer én is kipróbálom. :)

    VálaszTörlés
  3. Jó kis menüt kért a férjed:) Néger kockát mi is szoktunk sütni, igaz, így egészségesebb változatban mégjobb lenne nekem:)

    VálaszTörlés
  4. Szívesen megkóstolnám ezt a változatot!

    VálaszTörlés
  5. A néger szelet óriási kedvencem, jöhetne így, ahogy van... De gondolom, nálatok sem tartott sokáig. ;-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...