2013. augusztus 13., kedd

Halas miniburger - Paleo

A mai menü a következő volt: reggelire tojás omlett füstölt szalonnával és lilahagymával, ebédre tojásos lecsó, délután pedig tonhalas miniburger és fahéjas almaturmix. 
Szerintem erre senki nem mondhatja, hogy unalmas...:)

Ezek a kis miniburgerek nagyon finomak lettek. Nekem a megadott mennyiségből 16 db mini gombóc jött ki. 


Hozzávalók:

burgerhez:3 dl darált mandula, 1 dl lenmagliszt, 1 dl szezámliszt, 1 kk. só, 4 tojás, 3 ek. olívaolaj, 1 dl kókusztej, 1 ek víz, 1 púpozott ek. útifűmaghéj, lenmag, és szezámmag, 1 kk. szódabikarbóna
feltét: tonhal - vagy bármilyen más hal, paradicsom, lilahagyma


Elkészítés:

A száraz és nedves hozzávalókat külön edényekben összekeverjük - a len- és szezámmag kivételével - , majd összeöntjük, és jól összedolgozzuk, hogy egy formálható tésztát kapjunk. Tojásnyi méretű bucikat formázunk, a tetejüket késsel bevágjuk, majd megszórjuk őket a magokkal. 
180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük. 
Ha kihült kettévágjuk őket, és rétegezzük bele a halat, lilahagymát és paradicsomot.





4 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyos kis szendvicskék. El sem tudom képzelni, milyen íze lehet egy ilyen extra burgernek.

    VálaszTörlés
  2. Hát az biztos, hogy nem unalmas. Kipróbálnám, olyan jól mutat.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó menü, nekem is tetszik:) Minden másnap halat eszem, nagyon finom és egészséges. A paleos ételek finomak, nem unalmas, csak nehéz elkezdeni, de én is belejöttem:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon aranyosak ezek a kis mini burgerek, kifejezetten tetszenek! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...