2014. március 29., szombat

Brownie torta szilvakrémmel

Ez egy igazán különleges ízvilágú torta lett. Meglepő összetevőkkel. :)
A browniet igazából külön is meg lehetne sütni, de nekem volt a hűtőben egy jó nagy adag fagyaszott szilva kiengedve, így gondoltam nem lehet rossz kombináció. 

A brownie receptet a napokban láttam ezen (Paleoleap) az oldalon, és nagyon megtetszett, gondoltam kipróbálom. 

A torta recept pedig nálam a következő lett:


Hozzávalók:

Browniehoz:

1 kisebb cukkini héj nélkül lereszelve
1 cs. (kb 2 dl-es) mandulavaj (mandula krémesre darálva)
120 gr étcsokoládé,
2 ek. méz
3 ek. kakaópor,
1 nagy méretű tojás
5 ek. almakompót leturmixolva
2 tk. vanília kivonat (vodkában érlelt vanília rudakból)



Szilvakrémhez:
kb. 500 gr szilva (ahogy kienged a hűtőben) 
3 ek. útifűmaghéj




Elkészítés:

A brownie hozzávalóit botmixerrel pürésítjük, majd egy kizsírozott 20 cm-es kapcsos tortaformában kb. 40 perc alatt légkeveréses üzemmódban 165 fokon megsütjük. (alul-felül sütős esetén: 180 fok)
Ha a torta megsült kicsit hűlni hagyjuk. Addig a szilvát turmixoljuk, majd hozzákeverjük az útifűmaghéjat, és ráöntjük a tortára. Hűtőben hagyjuk megdermedni, majd szépen szeletelhető finom csokis tortát fogunk kapni.

1 megjegyzés:

  1. Valóban különleges összetevők, de a fotók annyira meggyőzők, nagyon finom lehetett! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...