2014. december 21., vasárnap

Karácsonyi teakeksz

Már csak 3 nap és Karácsony, én pedig lassan a sütik, kekszek, bonbonok elkészítésével is végzek. A menüt már összeállítottuk, és kedden elő is készülök hozzá. Még két nap munka, aztán lehet kikapcsolni pár napra :)
Az utolsó keksz amit elkészítettem, igazán finom, ropogós, ami a reggeli forró, illatos tea mellé tökéletes tea mellé.

Hozzávalók:

200 gr darált blansírozott mandula,
100 gr zabpehelyliszt,
2 kisebb méretű tojás,
1 mk. fahéj, 1 csipet reszelt gyömbér,
1 rúd vanília magjai,
 4 ek. barna nádcukor (persze lehet más édesítő is, de az íze miatt ezt, vagy kókuszcukrot tennék bele)



Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozzuk, majd nedves kézzel golyókat formálunk (meglehetősen ragad, de így lesz tökéletes), és sütőpapíros tepsire helyezzük, majd kézzel, vagy kanál segítségével lelapítjuk őket. 
A tetejüket sütés előtt kevés nádcukorral megszórjuk, majd megsütjük.

Sütési hőfok: 190 fok
Sütési mód: légkeveréses
Sütési idő: 10-15 perc


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...