2014. december 13., szombat

Gyümölcsös tápiókapuding

Pár héttel ezelőtt kóstoltam először a Szombathelyi Paleobistro tápiókapudingját, ami nekem nagyon ízlett. A pudingban banán is volt, így ez az étel egy igazi kalóriabomba, de szerintem alkalmanként, néha-néha belefér (már persze akinek a tápióka belefér az étkezésébe).

Ebből az adagból négy uzsonna, vagy tízórai is kijön. 
Próbáljátok ki.

Hozzávalók:

100 gr tápiókagyöngy,
400 ml kókusztej (nem krém),
1 banán,
1 tk. citromlé, 
1 rúd vanília magjai,
2 tk. eritrit

Díszítéshez: bármilyen gyümölcs 

 
Elkészítés:

A gyöngyöket kimérjük, beáztatjuk fél órára a kókusztejbe, majd egy melegíthető edényben feltesszük főzni. Ízesítjük a citromlével, édesítővel és a vaníliával. Amikor a gyöngyök áttetszőek lesznek levesszük a tűzről. A banánt pürésítjük, és hozzákeverjük a kész pudinghoz. Tálkákba adagoljuk, majd ha kihűlt a tetejét ízlés szerint gyümölccsel díszítjük.

Hozzávalók egy helyen, jó áron: Diétás Ételek Webshop


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...