Piskóta fehércsokikrémmel töltve - Zila formában
Hozzávalók:
Piskóta:
4 tojásos piskóta (én ezt a receptet használtam: piskóta)
/Eritrittel, és szénhidrátcsökkentett liszttel készítve!/
Krém: 
150 ml tejszín,
100 g fehércsokoládé,
150 g mascarpone 
1 ek. eritrit,
1 marék tökmag (félig összetörve)
Elkészítés:
1. Piskóta:
A 
tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a vízzel, majd 
hozzáadagoljuk a sárgáját, és végül a szódabikarbónával elkevert 
lisztet. 
Előmelegítjük
 a sütőt (alul-felül sütés esetén 180 fok) légkeveréses üzemmódben 165 
fokra, a tésztát a formába (vagy simán tepsibe) rakjuk, majd 30 perc alatt készre sütjük. 
(Tűpróba)
2. Krém: 
A tejszínt habbá verjük, a csokit megolvasztjuk, majd a hozzávalókat elektromos habverővel kikeverjük. 
A tökmag nagy részét a krémbe keverjük. 
3. Összeállítás: 
A piskótát a krémmel megtöltjük, és a maradék tökmaggal díszítjük.

Nagyon boldog új évet kívánok! Minden jót az új esztendőben! :)
VálaszTörlés