2015. november 8., vasárnap

Aszalt szilvás bonbon

Mondjuk Karácsonyra, vagy csak úgy. 

Hozzávalók (kb. 15 db-hoz):

60 g marcipánmassza (saját),

Bonbon formát itt tudtok hozzá szerezni:




Elkészítés:

A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd egy tetszőleges bonbonformát kikenünk vele, hogy mindenhová jusson, de ne legyen túl vastag a csokiréteg. Betesszük 10 percre a hűtőbe.
Az aszalt szilvát apróra vágjuk, összedolgozzuk a marcipánnal, majd kis darabokat tépünk le belőle, és beletöltjük a formákba, ha már megdermedt a csokoládé. Annyira legyen tele, hogy még szépen le tudjuk zárni a maradék csokoládéval. A csokival lezárjuk a bonbonokat, egy kenőkéssel lehúzzuk a felesleges csokit, és hűtőbe tesszük dermedésig. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...