2012. január 14., szombat

Bazsalikomos húsgombócok paradicsomszósszal

Ma valami olyan ételre vágytunk amihez köretnek illik a gnocchi és viszonylag gyorsan elkészült. Bár szeretjük akár csak magában tejföllel is enni, de most a hétvégére való tekintettel, készült azért mellé egy húsos feltét is. 
Az olaszos jellegű ízvilágot mindketten szeretjük, ezért egy kissé rendhagyóan készülő húsgombócot készítettünk hozzá, szósznak pedig a jól bevált lasagne szósz került mellé. 
A legtöbb időt a húsgombócok megformázásával és a gnocchi elkészítésével töltöttük, de megérte, nagyon finom lett!


Recept:

húsgombócokhoz 2 főre: 25 dkg sertés darált hús, 2 ek. tejszín, 1 tojás, 1 ek. mustár, 1 kk. ketchup, 1 fej vöröshagyma, 5 ek. zsemlemorzsa, 1 kk. bazsalikom, kevés só, és bors

paradicsomszószhoz: 3 db paradicsom, 250 gr paradicsompüré, 4 ek. tejszín, 1/2 fej vöröshagyma, 1 ek. bazsalikom, só, bors, édesítő

A gnocchit pedig a korábbi recept alapján készítettük.

A húsgombócokhoz a vöröshagymát 1 ek. vajon kissé megpirítunk. A tejszínt kikeverjük a tojással, ahhoz adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a ketchupot, a mustárt, a húst és a fűszereket, majd a legvégén a megpirított vöröshagymát. 
A masszából diónyi gombócokat formázunk, majd egy teflonban kb. 10 dkg vajon minden oldalát készre sütjük. Nem kell neki sok idő, kb. 5 perc alatt elkészül.

A paradicsomszószhoz a hagymát kevés olajon megpirítjuk, a paradicsomot pürésítjük és hozzáadjuk a hagymához. A többi hozzávalót is az edénybe öntjük és összefőzzük. Fűszerezzük, majd hagyjuk, hogy egyszer felforrjon és el is zárhatjuk.


Ha elkészül nincs más dolgunk mint tálalni és ehetünk is...:)

3 megjegyzés:

  1. Érdekes a recept:) De biztosan nagyon finom. Én hiányolom a paradicsompüré mennyiségét. De ez csak egy vélemény.
    Az étel guszta, a gépek csodásak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Roza! A paradicsompüré mennyisége nálunk azért ennyi volt, mivel kettőnknek bőven elegendő ez a mennyiség, így pont elfogyott a húshoz. Persze ízlés szerint mehet bele kicsit több is...:)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...