2012. január 28., szombat

Lasagne csomagolva

Az összes paradicsomos húsos szószért rajongok, lehet az bolognai, vagy lasagne, vagy bazsalikomos...A mostani gyors és szuper recepthez az ötletet Flóra adta nekem. Akinek ezúton is köszönöm.
Nem is értem eddig miért nem jutott eszembe, egyszerűen fantasztikus, a szósz percek alatt elkészül, a sütés ideje kb. 15-20 perc. 
Ajánlom mindenkinek aki szereti a lasagnet, a bolognait és a leveles tésztából készült finomságokat. Szerintem tökéletes vendégvárónak is!


Recept:

A helyzet az, hogy nálunk elég nagy adag szósz készült, és minden attól függ hányan vagyunk és hány darabot tudunk megenni belőle...:) Nálunk fejenként 3-3 táska fogyott el. A 6 táskához kevesebb mint a fele szósz is elegendő. 

Én az Aldiban vásárolom a leveles tésztát, mert ott 6 lap van egyben és így sokkal könnyebb vele dolgozni is. 

Hozzávalók: levelestészta, 25 dkg darált sertés és vagy marhahús, 1 db nagyobb leves paradicsom, 250 ml-es paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk. bazsalikom, 1 kk. oregano, só, bors, édesítő
Besamelhez: 2 dl tej, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, só, szerecsendió


A szószhoz a hagymákat apróra vágjuk és kevés olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darálthúst, sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk. A paradicsomot apróra vágjuk és hozzáadjuk a húshoz, majd belerakjuk a paradicsompürét, édesítjük és megszórjuk a fűszerekkel. 


A besamelhez a vajat megolvasztjuk, majd a liszttel rántást készítünk, felöntjük a tejjel, besűrítjük és sóval, szerecsendióval ízesítjük. 



A leveles tésztát nyújtjuk, és 8x12 cm-es téglalapokra vágjuk. Ha olyan leveles tésztánk van ami laponként van a csomagban a 6 db-hoz 3 lap elegendő és egy-egy lapot akkorára nyújtunk, hogy kétfelé tudjuk vágni.


A lapok felé megtöltjük a szósszal, majd a másik felét ráhajtjuk és kicsit összenyomkodjuk a széleit, és visszahajtjuk, hogy ne jöjjön ki sütés közben a tésztából a szósz.


180 fokos (gázsütő: 4-es fokozat) előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.




Próbáljátok ki, eszméletlenül finom...:)




16 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták lettek!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszták, már Flóránál is csodáltam és nagyon finom lehet! Ezt a 6 db tésztát szoktam venni, kifogom próbálni ! Hogy mikor az majd elválik, de hogy tetszik az biztos!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki mindenképpen, szerintem nagyon finom!

      Törlés
  3. Tetszik:) Nagyon jól néznek ki, ez is tuti siker lenne a gyerekeimnél. Mindenképpen mentem az ötletet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A gyerekek tutira nagyon fogják díjazni. És a felnőttek is...:)

      Törlés
  4. Lazannya azannya!! Elhiszem, hogy eszméletlenül finom!! Majd - 8 kiló után bepróbálkozom, addig pedig álmodozom! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem mihamarabb sikerül elérned a célod. Nekem pedig már csak egy nap, és holnap számolok...kalóriákat! :-)

      Törlés
  5. Akkor a gyerekeimnek ajánlod:-) Ők odavannak a bolognaiért. A kedvükért meg persze, hogy elkészítem! Azért én is megkóstolnám:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, hogy ízleni fog, nálunk nagy sikert aratott!

      Törlés
  6. Na, már megint megfőztél! :DDDD
    Nagyszerű az ötlet, imádom. :)

    VálaszTörlés
  7. Pont mindet szeretem, amit fenn felsoroltál :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...