2012. május 8., kedd

Roppanós zöldségek pikáns sajtmártásban és Kőszeg

A mai bejegyzés több rétű lesz, mivel még az elmaradt kőszegi fotókat is szeretném Nektek megmutatni a ma készült egyszerű finomság mellett.

Ma ismét fogorvosnál jártam, és hát mit ne mondjak nem volt túl bíztató. Azt mondta, hogy most rondább mint volt, de ezen nem kell csodálkozni ilyen foghúzás után. Hát ennél a pontnál kicsit sokkot kaptam, de azért mire kijöttem már kicsit derűsebben láttam a "világot"...:) Szóval kaptam egy kis gyógyszeres kezelést, amit mi a Párommal csak "randigyilkosnak" hívunk...:) a szagából adódóan...
Szóval mióta ez bent van, azóta sokkal jobb, már mondhatni nem is fáj...:) Remélem ez az érzés már így is marad. Bár csütörtökön még egy körre hivatalos vagyok hozzá, de talán akkor már vége lesz a szenvedéseimnek.

Na de áttérek a szebb és kellemesebb témákra most már, így is túl sok volt a hely a fogaimnak szentelve...:)

Szóval hétvégén Kőszegen jártunk, ami igazából Szombathelytől kb. 15 km-re található kis város, a maga csodás bájával. Már volt egy bejegyzésem róla, még nagyon a blog kezdetekor, akkor az Orsolya napi vásárról írtam pár sorban, amit szerintem mindenkinek érdemes egyszer meglátogatnia, ha a közelben jár...:)
Az Orsolya napi vásár attól különleges, hogy minden árus saját készítésű áruval érkezik.
Akit érdekel, az alábbi posztban olvashat róla és nézegethet pár általam készített képet...:


Kőszegről azért mutatok Nektek pár képet, mert tényleg egy nagyon helyes kis város, ahol a kis utcácskák, a vár, és környéke, a Szabó-hegy könnyen magával ragadja az embert. (Ausztriától egyébként csak néhány kilométerre fekvő településről van szó.)

Jöjjön néhány kép, és a hivatalos honlap, ahol többet is megtudhattok a városkáról.

Állítólag Európa legkisebb háza

Én és az öt gombóc fagyi...:)

A lányok a várudvarban...:)

Ibrahim étterem és kávézó

A főtér

Hősök kapuja

Szent Imre templom

A főtér és a fiúk...:)


Remélem Nektek is elnyeri a tetszéseteket a város. Azért, hogy egy kis gasztro is legyen, ha erre jártok akkor pedig semmiképpen ne hagyjátok ki az Ibrahim éttermet és kávézót a főtéren valamint a Bécsikapu éttermet a várhoz vezető úton.

Akkor most pedig jöjjön a legfontosabb része a posztnak. A mai vacsora...:) Amit egyúttal Szabina a Besamel, több mint mártás blog írójának játékára is neveznék. A feladat annyi volt, hogy zöldségekből vagy gyümölcsökből készült ételeket kellett készíteni. Hát az én variáció ilyenre sikerült...:)


Hozzávalók:
egy fél csokor brokkoli, 1 fej sárgarépa, 5 dkg apróra vágott trappista sajt, 3 ek. tejföl, 1 marék morzsolt feta, fél tubus sajtkrém.

Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, a sárgarépát nagyon vékonyra szeljük, majd egy wokban egy ek. olívaolajon megpirítjuk. A mártáshoz a sajtokat és és a tejfölt kikeverjük, majd egy kevés sóval ízesítjük. Ha a zöldség elkészült - legyen jó ropogós, úgy az igazi - akkor mehet bele a mártás, amivel még egy-két percig a tűzön hagyjuk, majd tálalunk is, és gyorsan befaljuk az egészet...:)


Szerintem megállja a helyét önállóan, vagy hús mellé köretként is.

Ezzel a recepttel kívánok még sok blogévet Szabinának...:)

14 megjegyzés:

  1. Joddulást!!!! Örülök a bejegyzésnek, a fiús Főtér fotó haláli, a sajtmártásos zöldség pedig isteni lehetett azon túl, hogy még egészséges is, ezeket szeretem, mármint zöldségbe!! :D Jöhet még ilyen beszámoló! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm...:) A fiús fotó nekem is a kedvencem...:)

      Törlés
  2. Tök jó, imádom az ilyen programokat én is. Nem is tudom, jártam-e Kőszegen? Jobbulást a fogadnak....egy horror lehet:(

    VálaszTörlés
  3. Nagyon sok mindenről írtál, nagyon sajnálom, hogy még mindig kínlódsz a fogaddal, egyszer csak rendbe jön :)
    A kőszegi képek nagyon szépek, én kétszer jártam ott, egyszer pár éve, előtte pedig még általános iskolás koromban, osztálykiránduláson, ami már nagyon rég volt. Szép kis város, jót kirándulhattatok, az időtök is szépnek látszik. Ettetek valami arabosat?
    Ja, és a salátád nagyon guszta :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most nem ebédeltünk, vagy ilyesmi, mert csak délutáni program volt, szóval maradt a hatalmas adag fagyi, és a fiúknak a búzasör...:) Tényleg csodás városka Kőszeg.

      Törlés
  4. Már nagyon vártam a kőszegi fotókat! :) ...és nem csalódtam. :D Tényleg nagyon hangulatos kisváros, szeretnék oda minél hamarabb eljutni (meg Sopronba is egyúttal:)). Imádom az ilyen hangulatú városkákat (emiatt szeretem Eger és Pécs városát is többek között:)). Köszi az éttermi ajánlót a várossal kapcsolatban, legalább tudom, hogy ha arra járok, hová érdemes betérni, ha egy kis finom ételhez akarunk jutni. :)

    Remélem a fogaddal már nem szenvedsz többet!?

    A sajtmártásos zöldséges cuccot meg nagyon megkóstolnám (a férjemnek nagy kedvencei az ilyesmik:).

    Dexterről viszont rég hallottam... hogy van? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Dexter szuperül van, ma hozok képet is róla, óriásit nőtt...:) A fogam már valamivel jobb, de nem az igazi sajnos...:( Pécs és Eger is nagy kedvenc, mi Egerben voltunk nászúton, és nagyon vágyom vissza!

      Törlés
  5. Kőszegen sajnos még nem jártam, szép kis város lehet!Fagyizás közben nem fájt a fogad? A sajtmártásos táladból kérnék egy kis kóstolót!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a fagyizás jöhet bármikor, még ha lábra nem tudok állni, olyan náthás vagyok akkor is megbírok enni egy ültő helyemben legalább egy liter fagyit...:)

      Törlés
  6. Nagyon jó kirándulás volt! Kőszeg nagyon szép város! Finomat ettetek! A legjobban az a kis ház tetszik, nagyon cuki!

    VálaszTörlés
  7. Már többször jártam Kőszegen, és most szép emlékek jutottak eszembe.
    Igazán finomat főztél, nekem nagyon ízlene.
    Jobbulást kívánok, nem semmi foghúzásod volt. Nekem is fogorvoshoz kellene mennem, de nagyon félek.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, a fogadat meg ne halogasd, annál rosszabb én már csak tudom!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...