2013. február 18., hétfő

Sáfrányos karfiol krémleves sárgarépával

Tegnap már nem fért bele a napunkba, hogy a bloggal is foglalkozzak, ezért csak ma reggel ért ide a leveske...:) Úgy is elég kevés van belőle itt fent, így egy kicsit legalább bővül a paletta. 
Nekünk nagyon bejött ez a leves, a sáfrány, és a finom zöldségek igazán jó kis kombinációt alkotnak, így biztos nem utoljára készült el...:)


Hozzávalók:

25 dkg karfiol, 2 szál répa, 1 leveskocka és 5 dl víz - vagy zöldség alaplé, 1,5 dl tejszín, 1 csipet sáfrány, só, bors, 10 dkg bacon

Elkészítés:

A vízet, a leveskockával - vagy az alaplevet, felteszem forrni, majd bele rakom a karfiolrózsákat, megfűszerezem, hozzáadom a sáfrányt is, majd mehet bele a tejszín, és 10 perc alatt puhára főzőm benne a karfiolt. Majd a karfiolt - egy-két szem kivételével - és egy nagy merőkanálnyi levet botmixerrel pürésítem, majd visszateszem a levesbe. Majd a répát vékonyra karikázom, belerakom a levesbe és egy két perc alatt készre főzőm.  
A maradék pár szem karfiolt a bacon szalonna kockákkal forró serpenyőben megpirítom, és ezzel díszítem a levest.

5 megjegyzés:

  1. Egyszerű, gyors, mégis van benne "valami", ami más, mint a megszokott. Tetszik :)

    VálaszTörlés
  2. Férjem azt állította, nem szereti a krémleveseket. Tettem egy bátortalan próbálkozást brokkolival, s meglepődtem, de mindenkinek ízlett. Így újabb krémleveseket fogok nekik főzni, most éppen e Tied tetszett meg!

    VálaszTörlés
  3. Mi is nagyon szeretjük a krémlevesek, nagyon finom lehet ez a sáfránnyal ízesített leveske is! :)

    VálaszTörlés
  4. Mi is nagyon szeretjük a krémleveseket!

    VálaszTörlés
  5. Imádom a krémleveseket - kipróbálandó. :))

    Írtam már, hogy klassz a háttered? Olyan kellemes és szellős... :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...