2013. június 30., vasárnap

Halfasírt spenótos kuszkusszal

Mostanában sokszor előfordul, hogy azokat az ételeket kell hasznosítanom amik a Patrícia ételéből kimaradnak. Mivel már nagyon sok féle ételt megeszik, így ez nem okoz túl nagy problémát. Szerencsénk van vele, mert amit elérakok, azt megeszi...:) Vannak azonban olyan ételek, amiből nem készítem neki el az egész adagot, és annak érdekében, hogy ne vesszen kárba, készítek magunknak valami finomságot. 

Na hát ez az étel is így készült. Patrícia halat evett spenóttal, nekünk meg maradt a halból és a spenótból is. 


Hozzávalók:

halfasírthoz: 1 szelet alaszkai tőkehalfilé, 1 marék zabpehely, 1 fej lilahagyma, kevés mustár, 1 citrom leve, 1 tojás

körethez: 1/2 csésze kuszkusz, 1 csésze víz, só, bors, fokhagymakrém, 1 marék spenót


Elkészítés:

A fasírt hozzávalóit aprítógépbe helyezzük és jól összeturmixoljuk. Összegyurmázzuk őket kis gombócokká, és kevés kókuszzsíron kisütjük. Közben egy nagyobb tálba helyezzük a kuszkuszt, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük forralt vízzel, és letakarjuk. A spenótot kevés zsíron megfonnyasztjuk, majd az elkészült kuszkuszhoz keverjük és a végén egy kis fokhagymakrémmel ízesítjük. 


4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta biztos finom volt. Jó hogy már "közös" koszton vagytok:)

    VálaszTörlés
  2. Fincsi, és egyszerű.
    De jó, hogy Patrícia mindent megeszik... A Mi Milánunk nagyon válogatós - emiatt minden nap óriási fejtörést okoz, hogy mit is főzzek...?

    VálaszTörlés
  3. Mi is nagyon szeretjük a halfasírtot, meg a kuszkuszt is:) Nagyon ügyes a kis Patrícia, hogy mindent megeszik, egy rosszevő gyerek nagyon nagy kínszenvedés:)

    VálaszTörlés
  4. Szuper kis menü, finom lehet a hal és a köret is! :) Zöldséges kuszkuszt szoktam készíteni, jó lehet ez a fokhagymás-spenótos ízesítés is! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...