2013. június 5., szerda

Tavaszsaláta grillezett házi kecskesajttal

Hát az úgy történt, hogy nemrégiben rátaláltam Kormi oldalán egy remek salátára, amiben kecskesajt volt grillezve. Igazából én nem nagyon rajongtam érte, eddig! Annyira guszta volt a fotó a salátáról, hogy elhatároztam, ha legközelebb hoznak a Párom szülei kecskesajtot, mi is kipróbáljuk grillezve, hátha...:)

A sajt elkészítését is leírom, ahogyan a Párom szülei készítik. Akinek nincs lehetősége házi kecsketejet beszerezni, az próbálja ki bolti sajtból, mert ez tényleg remek.


Hozzávalók:

Házi kecskesajt, lollo rosso saláta, fejes saláta, koktél paradicsom, sárgarépa, extra szűz olívaolaj, citrom

Elkészítés:

A sajtot az alábbiak szerint készíthetjük házilag:
1l tejhez 1 gerezd fokhagyma kell reszelve, és 2 ek ecet / 10%-os /.

A tejet felforraljuk, amikor forr beletesszük a fokhagymát egyéb fűszereket, ha szeretnénk / pl: kömény, bors stb /, majd 1-2-perc forrás után lekapcsoljuk és beleöntjük az ecetet. Ráteszünk egy fedőt és 5 percig állni hagyjuk. Sűrű szövésű pl géz- anyagon keresztül lecsöpögtetjük.

A kész satjot grill serpenyőben egy kiskanál olívaolajon pár perc alatt megpirítjuk. A salátához a salátákat egy tálba tépkedjük, majd a paradicsomot negyedeljük, és rászórjuk a salátára. A répát lereszeljük - én a Moulinex Fresh Express gépét használtam, a narancssárga reszelőjével - majd hozzákeverjük a salátához. 
A tálaláskor a salátát egy tálra merjük, majd olívaolajjal és  egy citrom levével meglocsoljuk, és a grillezett sajtot is rápakoljuk...:)

(A Moulinex Fresh Express gépet csak ajánlani tudom, szerintem nagyon hasznos kis találmány. Alkalmas szinte bármilyen zöldség szeleteléséhez, reszeléséhez, gyalulásához, vagy akár sajtokhoz, különböző olajos magvak darálásához, vagy reszelt csoki elkészítéséhez. Bár ez nem a reklám helye, de péntektől igencsak jó árom lesz kapható a Tescoban, aki szereti a sok-sok zöldet, annak tényleg nagyon hasznos kis gép.)


9 megjegyzés:

  1. Engem meggyőztél, kecskesajt kóstolásra fel! Persze először csakis grillezve...;-)

    VálaszTörlés
  2. Hol az a kecske hagy fejjem meg!:-)) Nagyon guszta szívesen elvennék egy szeletkét ebből itt! Kecskesajtot még nem kóstoltam de nagyon dícsérik!

    VálaszTörlés
  3. Én kóstoltam már és igen finom a kecskesajt, csak az a baj, hogy régen. Ki fogom próbálni a sajt készítését, úgyhogy viszem a receptet és nagyon köszönöm.

    VálaszTörlés
  4. Nálunk a juhász készíti a sajtot, igaz nem tiszta kecskesajt, hanem juh - és kecskesajt vegyesen, mert egy helyre fejik a tejet.
    Ki fogom én is próbálni grillezve a nyáron, mert grillserpenyőm nincs, de rácson majd szén felett:)

    VálaszTörlés
  5. Nem kételkedem Benned Lilla! A grillezett kecskesajt mennyei. Én kis kiflikarikára szoktam karikázni és úgy sütni. Narancsos öntettel készítem a salátát hozzá. :-))

    VálaszTörlés
  6. De jó! Nem csak a grillezett sajt, a saláta is.
    Én ugyanígy szoktam sajtot készíteni tehéntejből. S működik! Legközelebb grillezek is belőle!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta, el is hiszem, hogy finom! :) Amíg a szüleim tartottak kecskéket, nekünk is jutott finom házi kecskesajt, most már vennem kell vagy házilag készíteni. Grillezve még nem ettem, biztosan nagyon fincsi! :)

    VálaszTörlés
  8. De jó nektek, hogy tudtok grillezni :) Csak irigykedem :))
    Nagyon finom lehetett, guszta szeleteket sütöttetek!

    VálaszTörlés
  9. Én ezt úgy, de úgy megkóstolnám!! (irigyellek ezért a sajtért) :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...