2013. október 15., kedd

Almás-hagymás tejszínes csirkemáj ragu sült sütőtökkel

Tegnap megakadt a szemem Gizi oldalán ezen a szuper recepten. 

Kicsit másként, de elkészült. Ma ez volt az ebéd. 

Laktózmentes. 


Hozzávalók:

6 alma, 30 dkg sütőtök, 2 nagy fej lilahagyma, 40 dkg csirkemáj, 1 dl kókusztejszín, 1 kk. dijoni mustár, 1 mk. fokhagyma granulátum, 1 kk. méz, 1csipet fahéj, 1 csipet szerecsendió, 1 mk. majoranna, 1 ek. zsír


Elkészítés:

A hagymát nyolcba vágjuk, az almát felkockázzuk. A csirkemájat forró zsírban elősütjük, majd kivesszük a zsiradékból, és helyette belehelyezzük a hagymát és az almát és megpirítjuk. Mehet hozzá a méz, kicsit karamellizáljuk, majd visszarakjuk a májat, és fűszerezzük az ételünket. A kókusztejszínt kikeverjük a mustárral és a fokhagymával, és beleöntjük az edénybe, és egyet rottyantunk rajta. 

A sütőtököt felkockázzuk, majd kb. 20 perc alatt kevés zsírban megsütjük 200 fokos sütőben. Sózzuk, és a tálalás előtt a májhoz adjuk.



Forrás: Gizi receptjei

7 megjegyzés:

  1. Ez aztán nagyon fincsi lehetett! Nagyon guszta! A csirkemájat szeretem, a sütőtököt is bár így együtt még nem ettem de csak jó lehet!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta!!! Nagyon örülök, hogy tetszett az ötlet, és el is készítetted. Tetszik ez a kis változtatás a recepten, és én is megfogom így is csinálni.
    Köszönöm, hogy belinkelted az oldalamat!!! Puszi

    VálaszTörlés
  3. Ez aztán igazi finomság, jajj, de megkóstólnám:)

    VálaszTörlés
  4. Micsoda ízkombináció! El bírnám képzelni az asztalunkon, bár a sütőtököt külön kéne tálalni, mert csak én szeretem, de én nagyon.

    VálaszTörlés
  5. Érdekes, különleges párosítás, de fincsi lehetett! Nagyon szép fotókat készítettél róla!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon fincsi egytálételt készítettél, megkóstolnám én is! :)))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...