2013. október 13., vasárnap

Tökös bagett

Végig söpört a kedvenc facebook csoportomban ez a recept, amelyet itt is köszönök Gabriellának, mert ez valami fantasztikus. Tényleg. Aztán Ágnes feltett egy olyan képet róla, aminek aztán tényleg nem tudtam ellenállni, így aztán a sok bejegyzést, tapasztalatot, képet végignézve, megszületett az én verzióm.

Eredetileg cukkinivel készült volna, de nálam éppen akkor került elő egy hatalmas főzőtök, ami a pucolásra, és reszelésre várt, így ebből készült. Nem bántam meg...:)


Hozzávalók:

15 dkg tök, 6 dkg finomra darált mandula, 4 dkg szezámliszt, 2 ek. kókuszliszt, 2 ek. szezámmag, 3 ek. napraforgómag, 2 ek. útifűmaghéj, 1 tk. szódabikarbóna, 4 tojás, 1 tk. himalája só, 1 fej hagyma





Elkészítés:

A tököt nagyobb lyukú sajtreszelőn lereszeljük, majd ha kell kinyomkodjuk a levét. A hagymát apróra vágjuk, és kevés zsíron

jól lepirítjuk. Hozzáadjuk a tojást, elkeverjük, majd a többi hozzávalót a hagymával együtt. 200 fokra előmelegítjük a sütőt, a tésztából kicsi - tenyérnyi - kinél mekkora, ugye :) - bagetteket formázunk, majd a tetejüket bevagdossuk késsel és 15-20 perc (nálam 20) készre sütjük.









7 megjegyzés:

  1. Jól hangzik, igazi tökös recept:) Már végképp feladtam a paleo kenyerekkel való próbálkozást, de ha megkínálnál, szívesen megkóstolnám:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, szép képeket készítettél róla!

    VálaszTörlés
  3. Tökös kenyér? Jó ötlet! Helyes kis bagetteket sütöttél!

    VálaszTörlés
  4. Köszi csajok, megmondom őszintén nekem ez most nagyon bejött :)

    VálaszTörlés
  5. De szép, s még egészséges is:)

    VálaszTörlés
  6. Szia. A kérdésem az volna, hogy az evőkanál púpos, vagy csapott??? Mert tudjuk, hogy az arányok elrontásával könnyen dugába dől a fincsi bagett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Gábor, nálam a magokból mindig az kerül bele, és annyi amennyi itthon van. A kókuszliszt csapott evőkanál :)
      Múltkor nem volt itthon napraforgó és szezám, ezért két ek. lenmag, és egy kiskanál chia mag került bele. Szerintem a rendes magoknál nem igazán számít, a lisztnél annál inkább :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...