2013. december 27., péntek

Moszkauer - paleo

Szempillantás alatt múltak el karácsony napjai, és mindjárt itt a szilveszter, én meg le vagyok maradva a receptekkel. Mondjuk ezekben a napokban igazán nagy volt a sürgés forgás, jöttünk-mentünk, és Szenteste a családunkat pedig mi láttuk vendégül, így most igyekszem pótolni az elmaradásom, és a szilveszteri ételekkel és nasikkal is ideérni. 

Az egyik kedvenc édességemet mindenképpen szerettem volna paleo változatban elkészíteni, így ezt szeretném Nektek bemutatni.

Kevés alapanyag, gyors elkészítés, és az eredmény magáért beszél, egy finom, a szádban szinte elolvadó diós édesség. A moszkauer.

Hozzávalók:

20 dkg finomra darált dió, 20 dkg eritrit, 2 dl cocomas, 5 dkg nyílgyökérliszt (helyettesíthető kb. 8 dkg dióval)
A talpakhoz magas kakaótartalmú étcsokoládé (Az étcsokoládé kompromisszum, így mértékkel fogyasszuk!)



Elkészítés:

Az étcsokin kívül a hozzávalókat egy tűzálló edénybe töltjük, és lassú tűzön összemelegítjük, majd várunk vele, hogy a dió magába szívja a nedvességet, és kis halmokat helyezünk egy sütőpapíros tepsire, majd 180 fokon 10 perc alatt kisütjük őket.
Óvatosan kell bánni velük, meg kell várni, hogy kihűljenek, utána eltávolítjuk őket a sütőpapírról - én szilikonosat használok, így biztosan le jönnek róla a kis korongok - majd kb. fél órát pihentetjük őket és olvasztott étcsokoládéba mártjuk a talpaikat.

4 megjegyzés:

  1. Én is le vagyok még maradva :-)
    Ügyesen megoldottad a paleo változatot, biztosan nagyon finom volt!

    VálaszTörlés
  2. Milyen jól néz ki ilyen "mindenmentes" változatban is, ügyes vagy! :)

    VálaszTörlés
  3. Ügyesen paleosítottad, nagyon guszta így is! :)

    VálaszTörlés
  4. Már harmadszorra készítem el, de nekem nem terül szét lapos koronggá, mint neked? Kis halmok maradnak, ahogy leteszem a kanálról. Mindent a recept szerinti hozzávalókkal és arányban csinàlok. Nem értem. :-(

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...