2016. január 1., péntek

Gesztenyetorta

Nálunk az idén nem volt Szilveszteri buli, mert a Párom dolgozott, mi meg a Patival pizsipartit tartottunk, ami eltartott egészen vagy fél kilencig este ;)

Azért a Páromnak készült egy torta, ami nálunk mostanában nagy kedvenc.

Hozzávalók:

Tortaalap:
90 g liszt,
10 g kakaó,
100 g xilit,
2 tojás,
2 ek. víz
 
Krém:
1 cs. natúr gesztenye massza,
250 g. mascarpone,
2 ek. habtejszín (nem felverve),
3 ek. rumaroma,
2 ek. folyékony édesítő



Elkészítés:

1. Egy 18 cm-es tortakarikát kizsírozunk, kilisztezünk.
2. A  tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tojássárgáját, a xilitet és a vizet is hozzádolgozzuk. A végén a kakaóporral elkevert lisztet már csak kézi habverővel óvatosan hozzáadjuk, és összeforgatjuk.
3. A tortakarikába töltjük, és 165 fokon, légkeveréses üzemmódban 30 perc alatt megsütjük, kivesszük a formából és rácson hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a krémet.
4. A krémhez minden hozzávalót alaposan összekeverünk, és ha kihűlt a tortalapunk akkor rákanalazzuk, és szépen eldolgozzuk rajta.

Díszítés:

Én babapiskótával raktam körbe, a tetejére pedig díszítő csokoládé, és karamell került. 

Ezzel a bejegyzéssel szeretnék minden Olvasómnak nagyon boldog új évet kívánni!


1 megjegyzés:

  1. Lilla, remek tortával kedveskedtél a párodnak!
    boldog, sikeres 2016-os esztendőt kívánok kedves kis családodnak! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...