2011. november 16., szerda

A kedvenc lasagne

Szeretem az olasz konyhát, a tésztáit, a fűszerezését, az ízeit. Nagyon sokat kísérleteztem, több helyről igyekeztem ötleteket meríteni, de valahogy sosem volt az igazi. 
Aztán lassan-lassan mindenből meglett a tökéletes mennyiség, az arányok olyanok lettek amilyet igazán szerettem volna. 
Ha mindenből belerakjuk a megfelelő mennyiséget, akkor egy igazán krémes, kellemes állagú tésztaételt kapunk.

Lasagne

Recept: 

Paradicsomos raguhoz: 50 dkg darált sertés  és vagy marhahús, 3 db nagyobb leves paradicsom, 500 ml-es paradicsompüré, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, bazsalikom, oregano, édesítő

Besamelhez: 1 l tej, 7 dkg vaj, 7 dkg liszt, só, szerecsendió

Lasagne tészta, reszelt parmezán

A paradicsomos raguhoz a hagymát megpirítjuk, a fokhagymát apróra vágjuk és azt is a hagymához adjuk. A húst belerakjuk a teflonba, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az oreganot és a bazsalikomot. Amíg pirul a hús addig a paradicsomokat lepürésítjük. 
Ha a hús már elkészült akkor hozzáadjuk a paradicsompüréket. 

Ha elkészültünk a paradicsomos raguval akkor a besamelhez felolvasztjuk egy magas falú edényben a vajat, majd hozzáadjuk óvatosan a lisztet, és apránként a tejet is. Sóval, szerecsendióval ízesítjük, majd addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik. 

Előkészítünk egy elég nagy méretű tepsit, amit kivajazunk és belisztezünk. Alulra besamel kerül, majd egy réteg tészta. A tésztára ismét besamel, arra a paradicsomos ragu, majd reszelt sajt, és ismét tészta réteg következik. Ezt követően addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. 
A végén a tésztára besamel kerül és sajt. 

180 °C -ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük alufólia alatt, majd levesszük és továbbsütjük még alufólia nélkül 5 percig. 

A végeredmény nagyon finom lesz. 

Meglátni és megszeretni.

7 megjegyzés:

  1. Ma ezt is elkészítettem. Háát Lilla, ez isteni!! :) A panna cotta pedig a hütőben fagyoskodik estére. Kíváncsi leszek arra is :) Rami

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy Nektek is ízlett. Nekünk az egyik kedvencünk.
    Várom a véleményt a panna cottáról is...:)

    VálaszTörlés
  3. Rami hidd el, nem tudom abbahagyni, amikor ez van nálunk. Imádom!

    VálaszTörlés
  4. Azt elhiszem! :) Tegnap este megettük ketten majdnem az összeset... A maradék pedig elfogyott REGGELIRE :) Szóval nagyon eltaláltátok! :)R.

    VálaszTörlés
  5. Csak így tovább, sok-sok receptet hozok még, ígérem...:)

    VálaszTörlés
  6. Imádjuk!:)Látom Te is rengeteg besamellel készíted.Valahol olvastam, hogy 3 dl tejjel készíti.Csodálkoztam nagyon, hogy abban hogyan puhul meg a tészta.A sok besamel a lelke szerintem!Na meg persze a fűszerezés!:)

    VálaszTörlés
  7. Nálunk a párom szerintem egy héten keresztül is képes lenne ezt enni, annyira szereti. Az biztos, hogy a besamel nagyon sokat számít...:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...