2011. november 27., vasárnap

Pastrami

Visszatértem. A hétvégén bejártuk a párommal Budapestet, és környékét, és újabb csodás élményekkel lettünk gazdagabbak. A látogatatás apropója az évfordulónk volt, a célja pedig a kikapcsolódás. Pénteken tényleg csak a pihenés és a wellness kapott szerepet, viszont a tegnapi nap nagyon tartalmasra sikerült, amit persze egyikünk sem bánt meg. Végre eljutottunk a Terror Házába, és megnéztük a Szépművészeti Múzeum időszakos kiállítását "a Múmiák testközelben" címmel.
Persze egy kis gasztroprogramot is belecsempésztem a napunkba. Mivel Paprika tv függő vagyok, és már régi vágyam volt, hogy eljussak a Pastramiba, így az ebédünket ott fogyasztottuk el. Hát valami hihetetlen ízélmény volt számunkra, és nagyon kellemes volt a fogadtatás, a vendéglátás és az egész miliő ami az éttermet körülveszi.
A pincérek már a bejáratnál kedves mosollyal fogadtak, és sugárzik az arcukról, hogy nem esik nehezükre az emberek szívélyes fogadtatása. Egyből hellyel kínáltak minket, hozták az étlapot, mi pedig nem sokat hezitáltunk.  Úgy döntöttünk ha már itt vagyunk akkor 25 dkg-os Pastrami burgert fogunk kérni. Élő egyenesben követhettük végig az ételünk elkészítését. Nagyon jó volt, hogy mindent láttunk abból, ahogyan a konyhában sürögtek-forogtak a szakácsok. Első körben az italunkat szolgálták fel, gyömbéres limonádét kértünk, ami menta levéllel volt felszolgálva. Nagyon izgalmas ízélmény volt, és az ételünkhöz igazán pompás választás volt. 
Amikor a pincér kihozta az általunk kiválasztott ételt, kicsit meglepődtem. Nem igazán számítottam többre mint egy burger, a benne lévő hozzávalókkal. A burgerhez viszont kaptunk burgonyachipset és salátát is.
Amikor az étlapot böngésztük, még úgy gondoltam, hogy biztosan fogunk enni valami különleges desszertet is, azonban mikor az utolsó falatokat fogyasztottam a burgerből már kicsit meginogtam. Nagyon laktató, és szerintem nagyon ötletes fogás. A chips kimondottan tetszett hozzá, azt hiszem én is alkalmazni fogom ezt a megoldást.
Szóval visszatérve a desszertre...nagyon régóta izgatja a fantáziámat, hogy milyen is az a creme brulée. Így hát akármennyire is jól voltunk lakva, azért egy adagot kikértünk belőle. Nem bántuk meg. A forró karamell, a vanília és a hideg krémes belső kombinációja nagyon ízletes volt.
Komolyan elgondolkodtunk azon, hogy kérünk belőle még egyet, de hát még ugye ránk várt a fél Budapest.

Összegezve a hangulat engem nagyon megfogott, az étel és az ital kiváló volt, és biztosan visszafogunk még térni. Az árakról annyit, hogy nem igazán tudom a budapesti árakat, de szerintem még Szombathelyhez képest is korrekt árak vannak. A burger 2.400 Ft-ba került, a limonádé (4dl) 650 Ft-ba, míg a creme brulée 700 Ft-ba. Kettőnknek így 6.800 Ft-ot fizettünk, és nagyon is jól laktunk.

Az étlap egyébként nem túl hosszú, de így is bőven tudunk válogatni róla, mert mindegyik étel különleges. Sokféle finom bor közül válogathatunk és az üditőitalok sem a megszokott hanem friss limonádék és szörpök közül lehet választani.

Pastrami Burger

Creme brulée

Pastrami 

A konyha

Szóval bátran ajánlom mindenkinek aki arra jár, hogy térjen be és kóstolja meg az étterem különlegességét a Pastrami Burgert, vagy Pastrami szendvicset.

Az étterem Budapesten, Óbudán található, asztalt lehet előre foglalni, és egyébként az interneten pedig itt találjátok meg: http://www.pastrami.hu/

4 megjegyzés:

  1. Köszönjük szépen, nagyon csábítóan írtad le :) Így mi biztosan kipróbáljuk, és az árak... nagyon korrektek, mondhatnám olcsónak számít itt Bp.-en. Viszont egy próblémám van. Nem ugrottatok be legalább egy üditőre hozzánk... :) R.

    VálaszTörlés
  2. Legközelebb tutira bemegyünk, csak egy kicsit zsúfolt volt a programunk most. Az éttermet pedig próbáljátok ki bátran, nagyon sok program is van, hétköznap pedig van menü ajánlatuk. Nekem messze az első helyen szerepel...:)

    VálaszTörlés
  3. Ne haragudj, de mindig elborzadok, ha valaki a Pastramit a jó éttermek között említi. Életem legrosszabb "házi" pisztácia fagyiját ott ettem. Tele volt mandulaaromával. Brrr....
    Kriszta

    VálaszTörlés
  4. Sajnálom Kriszta a negatív tapasztalatod, nekem azért a jó emlékeim között szerepel. Remélem azért a jövőben is jársz itt az oldalamon és találsz olyan receptet majd amit szívesen ki fogsz próbálni és tetszeni fog.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...