2011. november 17., csütörtök

Tészta variációk

Én szeretem a spenótot, a párom annyira nem. A párom szereti a gombát, én kifejezetten nem. Így hát ha valamelyikünk megkívánja az általa kedvelt hozzávalót, akkor adott, hogy kétfélét kell főzni aznapra. 
Én a gombával úgy vagyok, hogy nagyon szívesen elkészítem, de nem tudna senki rávenni, hogy megegyem - talán majd egyszer.
Általában ezeket az alkalmakat kihasználom és a kedvenc tésztámat készítem el, ami pillanatok alatt megvan, és nagyon kevés hozzávaló szükséges hozzá.
A gombás verzió pedig ez alkalommal szintén tésztával készült. Így dupla adag tésztát főztem ki és csak a feltét lett különböző, és az is csak részben, mert mindkettő tejszínnel készült.

Tejszínes-gombás spagetti

Recept: 

1 fej vöröshagyma, 50 dkg gomba, 200 ml tejszín, 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyem, só, bors, oregano, szerecsendió

A hagymát kevés olajon megpirítjuk, aztán pedig a fokhagymát is. Majd hozzáadjuk a gombát, és megfűszerezzük a sóval, borssal, oreganóval és a szerecsendióval. 
A szerecsendió és az oregano nagyon különleges ízt ad majd neki.
Felöntjük a tejszínnel és a tejföllel, és még egyszer felforraljuk. A legvégén petrezselymet is hozzáadjuk, és spagettivel tálaljuk.

Tejszínes-spenótos tészta

Recept: 

spenót, 4 gerezd fokhagyma, 1,5 dl tejszín, só, bors

Én általában mirelit spenótból készítetem ezt az ételt - kivéve ha éppen a piacon vagy boltban járva jut eszembe, hogy ilyet szeretnék enni. Így csak annyi a teendő, hogy kiolvasztjuk, majd edénybe öntjük, a fokhagymát belereszeljük, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a tejszínt is. 
Összeforraljuk, majd a spagetti tésztához adagoljuk. Ha van éppen otthon sajtot is reszelhetünk a tetejére. 

Tipp: Gnocchival is kiváló. Ha gnocchival készítem akkor fetasajtot adok hozzá a végén. Nagyon pikáns és finom.

Jó étvágyat kívánok mindkét ételhez!

6 megjegyzés:

  1. Ma megcsináltam ezt is... A spenótosat. Jajj ez lesz az új kedvencem :) Nagyon finom! Rami

    VálaszTörlés
  2. Nekem is ez a kedvencem, próbáld ki legközelebb gnocchival. Azzal még finomabb...:)

    VálaszTörlés
  3. Szia! Elkészült gnocchival is szombaton... Hát én nem tudok dönteni, mind a kettő nagggggyon finom!!Ezt nem lehet megunni! :)R.

    VálaszTörlés
  4. Legközelebb hozok a gnocchihoz más receptet is. Szerintem azt is imádni fogjátok...:)

    VálaszTörlés
  5. Elkészült a gombás változat is...Fincsi volt, de maradunk a spenótos változatnál. Annál jobb nincs! :) R.

    VálaszTörlés
  6. Háát igen, én a gombát nem is szeretem, de Adorjánnak meg az ízlett, szóval ezért nálunk mindig kétfélét kell ilyenkor csinálni...:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...