2012. január 23., hétfő

Ötlet reggelire 2. - Tojáspalacsinta

Továbbra is tartom a mindennapi reggelit, szóval immáron több mint két hete, és igazán jól kezdődik a napom, egy-egy finom reggeli után.
A héten csak egy ötletet hoztam, de a helyzet az, hogy amióta rátaláltam Teakertnél általam csak tojáspalacsintaként emlegetett finomságra, majdnem minden reggelire ez készült, különböző töltelékekkel. Annyira egyszerű, és nekem még eddig sosem jutott eszembe, hogy így készítsem el a tojást...

Tojáspalacsinta

Elkészítés: 

1 db tojás, 1 ek. víz, kevés só

Egy tojásból nálam egy palacsinta készült, ha vékonyabbat készítünk kettő is kijön belőle.

A palacsintát úgy készítjük, hogy egy tojás kikeverünk egy ek. vízzel, és kevés sóval, majd egy palacsintasütőt minimális olajjal kikenünk egy szilikonecsettel és mintha igazi palacsintát sütnénk, kisütjük az egyik felét, majd megfordítjuk és pár pillanat alatt a másik felét is készre sütjük. 

A tölteléket a végtelenségig variálhatjuk, nálunk több féle is készült a héten:


Gombás: Üveges csiperke gombából két evőkanálnyit teszünk a serpenyőbe, és egy fél csíkokra vágott lilahagymával összepirítjuk, és ezt töltjük a "palacsintánkba".

Vajkrémes: 1 ek. vajkrémmel kenjük meg a palacsintát, és tekerjük fel. Mini paradicsommal vagy salátával tökéletes reggeli.

Sonkás: 1 szelet sonkát csíkokra vágunk, és serpenyőben egy fél csíkokra vágott lilahagymával összepíritjuk, és ezzel töltjük meg a tekercsünket.



Még lehetne sorolni, sőt, ha valakinek van ötlete, azt nagyon szívesen várom, mert szerintem napokig képes lennék folyamatosan ezt reggelizni...:)


18 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy így tovább variáltad, és milyen gusztusosan feltekerted! Ha pl. almakompótból szeletelsz rá kis fahéjjal és úgy tekered be, nagyon hasonló ízvilágot kapsz, mint a bundás alma.)) De amikor megfordítod, kis sajtot is reszelhetsz rá, majd kis lángon tovább sütöd, míg kicsit beleolvad. Tényleg halálra lehet variálni.)) Ügyi vagy!))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az ötletet, és a hozzászólásodat is. A fahéjas almás változat igen jól hangzik, legközelebb ki fogom próbálni úgy is...:)

      Törlés
  2. Nagyon guszta és biztosan finom !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Nagyon finom, és olcsó is! Tökéletes reggelire, vagy akár vacsorára is, próbáld ki!

      Törlés
  3. Ez nagyon jó ötlet! Én pedig ellopom tőled... :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vidd csak, és próbáld ki, tényleg ezerféle módon variálható...:) Az ötleteidet pedig várom...:)

      Törlés
  4. Istenien néz ki:) Reggelire biztos nem, mert képtelen vagyok regel enni, de vacsira ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A felkelés nálam is nehézkes, szóval megértem, de szerintem vacsira is tökéletes...:)

      Törlés
  5. Sokszor készítek tojást reggelire (lágy, kemény, hamm&eggs), ezt is ki kell próbálnom. Jó ötlet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is sokszor eszünk tojást, ez mégsem jutott eszembe eddig, de most már tutira jó párszor el fog készülni...:)

      Törlés
  6. Szuper ötlet, bár nekem sem reggelire, de tuti, hogy valamikor ki fogom próbálni. Egyszerű, gyors és mindig kerül a hüttőbe valami, amit beletenni!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen ez így igaz, tényleg bármit bele lehet tenni...:) Próbáld ki!

      Törlés
  7. Ez lesz a mai vacsink, amit csipkebogyó teával fogunk enni. Én most füstölt hús krémmel töltöttem meg, a tarját lilahagymával, csemege uborkával és mustárral aprítottam össze és kevertem ki.

    VálaszTörlés
  8. Szia Lilla!

    Jó ötlet ez a tojáspalacsinta. Én is fogok ilyet sütni, mivel hamar elkészül, s én pl. reggeli nélkül már évtizedek óta el nem tudnék képzelni egy napot. Hirtelen mindjárt 2 variációt is kigondoltam. Az egyik, amikor megsült a tojáspalacsinta, kiszedem tányérba, gyorsan ráteritek 1-2 szelet lapka- vagy szeletsajtot, de akár reszeltsajtot is lehet, s feltekerem, mint Te. Másik ötlet, hogy amikor kiszedem tányérba, akkor sonkás felvágottal feltekerem, vagy még + akár 1 szelet sajt is mehet rá, s szintén feltekerem. Finom teával, kakaóval isteni lehet. Köszi az ötletet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen, és tényleg két perc alatt elkészül. A lapkasajtos ötleted is nagyon jó. Ha ennyi ötlet lesz, akkor azt hiszem minden nap ezt kell enni...:)

      Törlés
  9. Nagyon jó ötlet. Egyszerűbb, mint az omlett.
    Nekem gondjaim voltak a feltekeréssel, repedezett, szakadt, tört. Ezért két késhegynyi kukoricakeményítőt kevertem el először a vízben, majd a tojást vertem fel benne.
    Nagyon jó állagú "tésztát" kaptam, tekerhettem, hajlítgathattam... és 3 azaz három db, hajszálvékony palacsinta lett 1 tojásból:)
    és az is eszembe jutott, hogy talán a kínai kaják mellé kínált tojásos rizst is ezzel készíthetném, jó apróra vágva, esetleg csak a sárgájából sütve a lepényt?
    Jucus

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó ötlet a kukoricakeményítő, reggel ki is próbálom. A tojásos rizshez is fel fogom használni, mert elég gyakran eszek kínait, nagyon szeretem.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...