2012. június 6., szerda

Gyümölcsös tejespite

Ma ismét olyan időjárás volt, hogy igazán nem lehetett rajta kiigazodni. Reggel elindultam szandálban és ujjatlanban egy lenge felsővel, majdnem megfagytam, hazaértem, majdnem leszakadt az eső, majd délután 4-re kisütött a nap és nagyon meleg volt...Hát így induljon el az ember egész napra bárhová is.

A süti még a hétvégén készült, de mivel egy nagyon gyors egyszerűen elkészülő sütiről van szó, ezért akár hétköznap is tökéletes, ha valaki megkíván egy kis édességet.

A receptet még régebben mentettem le magamnak, és sajnos nem tudom, hogy honnan van, az biztos, hogy egy nagyon gyors, és egyszerű recept...


Hozzávalók:
10 dkg cukor, 17 dkg liszt, 1/2 liter tej, 2 tojás, 1 alma, pár szem eper, 2 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
Egy pite formát kivajazunk, majd egy kicsit kilisztezzük. A gyümölcsöt apróra vágjuk és a tepsibe pakoljuk. A tészta hozzávalóit összekeverjük, és a gyümölcsre öntjük.
200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd 180 fokon sütjük tovább még 40 percig.


Sokáig nem húzta, szóval a fényképezésnek is elég gyorsan kellett lezajlania...:)


33 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a tejespitét (de rég ettem már!), a tiéd istenien néz ki!:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta kis szeletecske!!! Éppen egy ilyen gyorsan elkészülő finomságot keresgéltem, szuper jó, hogy feltetted. Érik a cseresznye, így azt dobálok majd az alma mellé.:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom, en is szoktam csinalni!:)

    VálaszTörlés
  4. Szoktam én is sütni, de eddig csak tepsiben. Most ez az új kerek forma megfogott. Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  5. Még csak reggel van, de máris elkunyiznék egy szeletkét... Fincsi. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Küldenék de a Párom nagyon gyorsan felélte...:)

      Törlés
  6. Nagyon finom lehet és nem is tudom hogy ki mondta hogy olyan "pif-paf" hamar készen van sütemény! Guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, én is ezért szeretem...:)

      Törlés
  7. Klassz kis süti, a tányér pedig amin tálaltad, egyenesen fantasztikus! mondták már, milyen jó ízlésed van? ;)

    VálaszTörlés
  8. Na én most éppen kívánom az édességet :)

    VálaszTörlés
  9. A tejespitével én is szemezek egy ideje... Még nem ettem, de szerintem nem várat már sokáig magára.

    VálaszTörlés
  10. Nagyon finom, lehet, főleg így epresen :)

    VálaszTörlés
  11. Ismét egy tejes pite tőled... fincsi. :P

    VálaszTörlés
  12. Nagyon guszta lett!:) Lilla kérlek nézzél be hozzám!

    VálaszTörlés
  13. Nagyon nagyon finom lehetett, bármikor jöhet egy szelettel :) ... vagy kettővel :D

    VálaszTörlés
  14. Kedves Lilla!

    Mekkora átmérőjű a piteforma, amiben sütötted?

    Alexandra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 25 cm-es átmérőjű. Van a blogon egy hasonló recept amiben nagyon kevés liszt van, ha érdekel, nézd meg azt is. Őszibarackos clafoutis néven.

      Törlés
    2. Köszönöm szépen! :)
      Olyan sok finomság van itt, azt hiszem, maradok. :)

      Törlés
  15. Szia Lilla, engem az érdekelne, hogy mennyire folyós a tészta sütés előtt? Olyan piteformám van ugyanis, ami két részből áll: van a cakkos szélű "keret" és egy kör alakú belső rész. Fedik egymást, de nem vagyok biztos benne, hogy nem folyna ki a tejes pite tésztája...
    Köszönöm előre is a segítségedet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne haragudj, de most láttam, hogy írtál. Ha még nem késő: kicsit folyósabb a massza, de szerintem ha félsz attól, hogy kifolyik, akkor tegyél az eljába sütőpapírt, és úgy tuti nem fog kifolyni. A piskótánál kicsit lazább az állaga.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...