2012. január 4., szerda

Sajtos sült tarja "vegyes" körettel

 Így az ünnepek után nem túl diétás étel, de szerintem annál finomabb, úgy, hogy bátran készítsétek el Ti is. Nálunk a hús az alap élelmiszernek számít, mivel a párom ( főleg ő) és én is imádjuk.  Hozzáteszem nagyon sokáig csak a száraz csirkemellet és pulykamellet voltam hajlandó megenni, és semmilyen más húsfélét nem, ez mostanra olyannyira megváltozott, hogy a legritkábban ezek kerülnek az asztalra. 


A körettel sokszor bajban vagyok, mert én a "sima" rizst nem szeretem, pedig talán a legegyszerűbb választás lenne. Helyette mindig kitalálok valami olyat amit még nem próbáltunk. Volt már egy poszt ahol egy hasonló  köret készült. Most nem sok változtatást eszközöltem rajta, de szerintem így még jobb lett...:) "vegyes" köret, most azt jelenti, hogy volt benne minden amit itthon találtam, és úgy gondoltam, hogy jó lesz a hús mellé. 


Recept: 

húshoz: 4 nagy szelet csontnélküli tarja, barbecue fűszerkeverék, olaj, 10 dkg sajt
körethez: 1/2 kg burgonya, 4 fej lilahagyma, 2 fej salotta hagyma, 2 db alma, 2 db körte

A tarját kiklopfoljuk, és fél csomag fűszerkeverékbe és egy kevés olajba pácoljuk kb. fél órát. A köret hozzávalóit megpusoljuk, és a hagymákat, a burgonyákat négy felé vágjuk, a körtét és az almákat pedig vastagabb cikkekre vágjuk. 

Egy tepsibe 1 dl vizet és egy kevés olajat rakunk, belerakjuk a pácolt húsokat, majd a köret hozzávalóit is rárakjuk, és azokra is szórunk egy kevés fűszerkeveréket.

Kb. 50 perc alatt 180 fokon lefedve készre sütjük, majd az alufóliát levesszük, ráreszeljük a húsok tetejére a sajtot, és további 5 perc alatt ráolvasszuk. 

Igazán finom a végeredmény, próbáljátok ki...:)

7 megjegyzés:

  1. Igazán guszta lett ez az "otthon talált" hozzávalókból készített étel. A finom hús mellett a köret és a sajt sokat dob rajta.

    VálaszTörlés
  2. Hát igen a köret szerintem még önmagában is megállja a helyét...:)

    VálaszTörlés
  3. Hmmm... ez jól néz ki > és elolvasva a receptet, finom is. :)
    Különben tetszik az oldalad! :-)
    Üdv.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Gabriella, remélem találsz még sok finomságot az oldalon...:)

    VálaszTörlés
  5. Na újra visszatértem. Vége a szabiknak, oviszünetnek, újra jöhet a Lilla blog :) :) Ma ez volt a vacsink... Tökéletes... Mind elfogyott :) Ez is kedvenc lesz ... Rami

    VálaszTörlés
  6. Vagyis... Nem csak ez volt a vacsink. Elkészült a palacsinta csoda is, illetve a megunhatatlan panna cotta :) R.

    VálaszTörlés
  7. Jó, újra itt látni Rami...:) Holnapra megint van egy új panna cotta receptem számodra...:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...